Top 6 kedvenc felnőtt társasjátékunk, amihez rendkívül kreatívnak kell lenned

Bodnár Alexa
Írta: ,

Játszani még felnőttéként is hasznos dolog, hiszen szórakoztató és érdekes módon fejleszthetjük a logikánkat, stratégiai készségünket, kreativitásunkat és képzelőerőnket a játékok segítségével. Emellett pedig egy jó társasjátékparty még kikapcsolódásnak sem utolsóprogram a barátokkal. Összegyűjtöttük neked a legjobb kreatív társasokat, amelyeket felnőttként is érdemes játszanod.

 
 
 
 
 
 
 
 
CV – Mi lett volna, ha… Kép forrása: amazon.ca

Nem kisebb dologról szól a CV társasjáték, mint az élet értelméről.

Ki ne gondolkozott volna még azon, hogy mi történhetett volna vele, ha az egyik út helyett a másikra tér, ha a nagyobb döntésekkor mást választ.

Ebben a társasjátékban minden játékos kap egy életcél kártyát, amelyet teljesítenie kell úgy, hogy közben minden kör újabb és újabb életeseményt hoz magával, amely bonyolítja a helyzete.

Legyen szó karrierről, szerelemről vagy családról, úgy kell hoznod a döntéseket, hogy elsőként érd el a célod.

 
 
 
 
 
 
 
 
7 csoda Kép forrása: boardgamegeek.com

A 7 csoda című játékban az ókori világ 7 legnagyobb és legcsodásabb civilizációjának egyikét irányíthatod, miközben a hadsereged, a tudomány vívmányai, a kereskedelem fejlődése és a kultúra is a segítségedre lesznek.

Ebben a játékban nem csak azért van szükség a kreativitásodra és a stratégiai látásmódodra, hogy a saját civilizációdat felvirágoztasd, hanem azért is, mert minden kör végén a megmaradt segédkártyáidat át kell adnod a szomszédodnak, így nem mindegy, hogyan használod ezeket.