Top 6 kedvenc felnőtt társasjátékunk, amihez rendkívül kreatívnak kell lenned

Írta: ,

Játszani még felnőttéként is hasznos dolog, hiszen szórakoztató és érdekes módon fejleszthetjük a logikánkat, stratégiai készségünket, kreativitásunkat és képzelőerőnket a játékok segítségével. Emellett pedig egy jó társasjátékparty még kikapcsolódásnak sem utolsóprogram a barátokkal. Összegyűjtöttük neked a legjobb kreatív társasokat, amelyeket felnőttként is érdemes játszanod.

 
 
 
 
 
 
 
 
CV – Mi lett volna, ha… Kép forrása: amazon.ca

1/6 CV – Mi lett volna, ha…

Nem kisebb dologról szól a CV társasjáték, mint az élet értelméről.

Ki ne gondolkozott volna még azon, hogy mi történhetett volna vele, ha az egyik út helyett a másikra tér, ha a nagyobb döntésekkor mást választ.

Ebben a társasjátékban minden játékos kap egy életcél kártyát, amelyet teljesítenie kell úgy, hogy közben minden kör újabb és újabb életeseményt hoz magával, amely bonyolítja a helyzete.

Legyen szó karrierről, szerelemről vagy családról, úgy kell hoznod a döntéseket, hogy elsőként érd el a célod.

 
 
 
 
 
 
 
 
7 csoda Kép forrása: boardgamegeek.com

2/6 7 csoda

A 7 csoda című játékban az ókori világ 7 legnagyobb és legcsodásabb civilizációjának egyikét irányíthatod, miközben a hadsereged, a tudomány vívmányai, a kereskedelem fejlődése és a kultúra is a segítségedre lesznek.

Ebben a játékban nem csak azért van szükség a kreativitásodra és a stratégiai látásmódodra, hogy a saját civilizációdat felvirágoztasd, hanem azért is, mert minden kör végén a megmaradt segédkártyáidat át kell adnod a szomszédodnak, így nem mindegy, hogyan használod ezeket.

 
 
 
 
 
 
 
 
Kreatív agy – Kreatív vagy Kép forrása: 220kocka.hu

3/6 Kreatív agy – Kreatív vagy

A Brain Storm játék célja, hogy minél több kártyalapot gyűjtsünk be, melyre úgy van lehetőség, ha a körönként az asztalra helyezett 9 lap között elsőként fedezzük fel a kapcsolatot. Elég, ha csak 2 egymás mellett fekvő kártya között látjuk meg a hasonlóságot, de vihetjük akár az egész leosztást is egyszerre.

A kártyákon különböző rajzok, képek szerepelnek, és az összefüggés lehet bármi – zene, film, kultúra, történelem, közös életesemény azokkal, akikkel játszol. A lényeg, hogy gondolkodj gyorsan és kreatívan!

 
 
 
 
 
 
 
 
Quadropolis Kép forrása: kancyl.com

4/6 Quadropolis

A Quadropolis egy kicsit a Monopolyhoz hasonló játék, ám a szerencse még kevésbé segíthet itt, mint a szállodavásárlós játékban.

A játék lényege, hogy mindenkinek fel kell építenie a saját városát, amelyhez boltokat, épületeket, parkokat és hasonlókat kell elhalásznia a többi játékos orra elől.

A könnyedebb verziójú játékmenet mellett külön haladó szabályokkal is játszható a városépítő, így garantáltan nem fogsz unatkozni.

 
 
 
 
 
 
Sztorikocka

5/6 Sztorikocka

Ha már a Dixit-et is imádtad, akkor a sztorikocka egy igazán nekedvaló társasjáték lesz. A játékban 9 dobokócka szerepel, amelyeken különböző ikonok vannak.

A kockákkal egyszerre kell dobnod, és a rajtuk látható képeket összefűzve elmesélned egy történetet, melyet több játékos esetén mások fűznek majd tovább.

Ahogy a Dixitnél, ennél a játéknál is vásárolhatsz kiegészítő kockákat, hogy a játék ne legyen unalmas.

 
 
 
 
 
 
Igenis, Sötét Nagyúr!

6/6 Igenis, Sötét Nagyúr!

Az Igenis, Sötét Nagyúr! egy nagyon színes és izgalmas játék, ahol tulajdonképpen kifogásokat és alibiket kell gyártanod: a Gonosz Nagymester szolgájaként hazaérsz az uradhoz a sokadik elbukott küldetésről, és a bukásért a társaidra kell kenned a felelősséget.

Ahhoz, hogy magadról eltereld a gyanút, érdemes szövetkezned néhány társaddal is, hogy hitelesebb legyen a történet. Nagyon szórakoztató játék, amelyhez érdemes minél több barátodat összecsődítened.