7 poszt, amit tilos közzétenned a Facebook-on

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 poszt, amit tilos közzétenned a Facebook-on
Sokan még mindig nem gondolják át, mit posztolnak a közösségi oldalakon, hiába a sok intelem, és a számtalan hír, ami elbocsátott emberekről, szennyoldalakra felkerült adatlapokról szól. Pedig jó pár olyan információ van, aminek a közzétételét garantáltan megbánod majd.
Rasszista megjegyzések
Senkinek sincs joga pálcát törni más emberek, vagy nemzetek felett, holott akik rasszisták, éppenséggel pontosan ezt teszik. Még nagyobb a gond, ha nem egy bizonyos eszme, vagy magabiztos háttértudással jutottál ezekre a nézetekre, hanem csak mész a nagy tömeg után, akik szerint bizonyos csoportok rosszabbak, mint mások. 

 
Nem kell minden elhinni, ami felkerül az internetre, ugyanis számtalanszor kiderült ezekről az infókról, hogy a tájékoztatás téves volt, vagy olyan alapvető tudnivalókat hallgattak el, amik az egész tényt átalakították. Ne kizárólagosan a légből kapott információk határozzák meg az alapvetői értékeidet, mert nagyon tévútra vihetnek az ilyen téves nézetek.
Szerelmi bánat
Világos, hogy a szerelmi bánat kihat az életedre, de nem feltétlenül kell látszódnia az adatlapodon is. A „kapcsolatban” nevű családi állapotot észrevétlenül is eltávolíthatod, sőt, akkor se lesz jobb, ha minden nap megosztasz temérdek idézetet és képet, amik a szerelmi bánatról szólnak.

 
Ennél már csak az a rosszabb, ha nyilvánosan szidalmazod azokat az embereket, akik – szerinted – a nyomorúságodat okozták. Mindenki a saját sorsának és boldogságának a kovácsa, s még ha meg is bántottak, akkor sincs jogod ítélkezni mások felett. Utóbbi már csak azért is felesleges, mert az emberek sokkal inkább azt támogatják, aki csendben (vagy legalábbis a barátai körében) szenved, nem pedig nyilvánosan szitkozódik. 

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!