Tiltott helyek a világban, amiket teljesen elzártak az emberek elől

Zabolai Margit
Írta: ,
Tiltott helyek a világban, amiket teljesen elzártak az emberek elől

Kép forrása: unknownworld.co.uk

Szeretsz utazni? Ebben a cikkben szerepelnek olyan helyek, amiktől biztos, hogy inkább távol tartanád magadat, de olyanok is, amelyeket bármennyire is szeretnél felkeresni, biztos, hogy soha nem lesz rá módod. Mindegyiket szigorúan őrzik ugyanis, és ilyen vagy olyan okokból, de tökéletesen elzárták a külvilág elől.

A kígyók szigete

Az Ilha da Queimada Grande egy kis sziget Brazília partjainál. A Kígyó-szigetnek is nevezett terület a mérges arany lándzsás kígyó (Bothrops insularis) otthona, amely hihetetlenül halálos méreggel rendelkezik, több ember haláláért felelős, mint bármely más kígyófajta Észak- vagy Dél-Amerikában.

Az arany lándzsás kígyó azonban csak egy a szigeten élő számtalan kígyóféle közül. A becslések szerint jelenleg négyzetméterenként egy-öt kígyó él a szigeten, és mivel a hüllők ekkora mértékben elszaporodtak itt, a hatóságok úgy döntöttek, hogy mindenkinek, embernek és állatnak is jobb, ha a szigetet teljesen lezárják a nyilvánosság előtt.

A sziget, ahol megállt az idő

Észak-Sentinel-sziget egy kis sziget, az Andamán-lánc része, Mianmar partjainál. A szigeten őshonos szentinelek több mint 60 000 éve élnek itt, és rendkívül rossz szemmel nézik az idegeneket, ennek következtében gyakorlatilag a modern világtól teljesen elszakadva, elszigetelve élnek – nagyon keveset tudunk mind róluk, mind a szigetükről.

Az indiai hatóságok tiszteletben tartják a teljes elszigeteltséghez való jogukat, sőt kicsit többet is: az itt élőkre nem ugyanazok a jogok vonatkoznak, hiszen nem vonják például felelősségre őket azért, ha megölik azokat, akik engedély nélkül a földjükre lépnek. Amikor az indiai parti őrség helikoptere egy felderítés során közel repült a szigethez, a bennszülöttek nyilakkal lőttek rájuk, tavaly pedig azzal kerültek a híradásokba, hogy meggyilkoltak egy amerikai misszionáriust.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció