Képeken 5 olyan hely, ahol tilos képeket készíteni

Zabolai Margit
Írta: ,

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy bárhol előkapjuk a telefonunkat, és már készülnek is a felvételek a közösségi oldalakra. Van olyan hely azonban, ahol ez nem csak nem illendő, de egyenesen tilos. Az alábbi helyszínek például, bármennyire csodásak is, csak a szemnek, és nem a kamerák lencséinek láthatóak.

A Cappella Sistina a Vatikán egyik leghíresebb épülete, a turisták egyik legnépszerűbb célpontja.

A gyönyörű épületet 1980 és 1994 között felújították, amit a japán Nippon Television Network Corporation szponzorált.

A felújítás a tévétársaságnak 4,2 millió amerikai dollárba került, amiért cserébe kizárólagos jogokat kértek a kápolnáról készült felvételekre.

Bár a megegyezés szerint a jogok a restaurálás egyes szakaszainak befejezése utáni 3 évig jártak nekik, az ez időre bevezetett fényképezési tilalmat a Vatikán végül továbbra is életben tartotta, hogy megvédje a kivételesen értékes műalkotásokat a kamerák villanófényétől.

Az apátság több, mint egy gyönyörű gótikus templom – ez a brit monarchia koronázási temploma is már 1066 óta.

Ám hiába a történelmi múlt, a templom honlapja szerint nem lehet bent fényképeket készíteni, mégpedig azért, mert az épület elsősorban egy működő, aktív templom, és azt szeretnék, ha belépve az ebből fakadó áhítatot tapasztalnád meg, és nem hagynád, hogy figyelmedet elterelje a fotózgatás művelete.

A kolostorokban és a kertben azonban fényképezhetsz.