A tetovált arcú lány – Egy 150 éves megindító történet

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy az 1800-as években élt egy amerikai lány, akinek az arcát furcsa tetoválások borították? Ez nem egy ügyetlen művésznek volt köszönhető, és nem is egy akkori trend eredménye – Olive-ot egy indián népcsoport rabolta el fiatal korában, akik ezzel a kegyetlen módszerrel egy életre megjelölték. Most közelebbről megismerkedhetsz a bátor lány történetével, aki hatalmas próbatételeket állt ki, hogy végül ismét szabad lehessen!

Olive Oatman egy amerikai kisvárosban született 1837-ben.

Alig ünnepelte meg a 14. születésnapját, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy csatlakoznak egy karavánhoz (ez akkoriban lovakkal húzott szekereket és vagonokat jelentett), és hét gyerekükkel együtt elutaznak Kaliforniába.

Számos nézeteltérés miatt végül úgy alakult, hogy kénytelenek voltak egyedül nekivágni a több ezer kilométeres távnak, ami sajnos halálos tragédiába torkollott.

Tragikus végállomás Kép forrása: tumblr, legrandcirque

Már a negyedik napjukat töltötték utazással, amikor a családot váratlanul megtámadta egy csapat amerikai őslakos.

Olive szerint apacsok voltak, de a későbbiekben szakértők úgy vélték, hogy a Yavapai törzs tagjai vették őket üldözőbe.

A támadásban a lány szüleit és négy testvérét megölték, bátyját, Lorenzót pedig leütötték, és hátrahagyták a sérüléseivel. A fiúnak viszont sikerült megtalálnia eredeti karavánját, és a segítségükkel végül tisztességes körülmények között tudta eltemetni családját.

Olive-ot és húgát, Mary Ann-t, (aki még csak 7 éves volt) az indiánok magukkal vitték.