5 tetkó, aminek mélyebb jelentése van, mint hinnéd

Zabolai Margit
Írta: ,
5 tetkó, aminek mélyebb jelentése van, mint hinnéd

A tetoválásokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de az szinte biztos, hogy ha valakinek van egy, mindenki meg fogja kérdezni: mit jelent. Az alábbi szimbólumoknak különleges jelentése van, és sokszor viselőjüket is különleges érzelem fűzi ezekhez a motívumokhoz. Ismerd meg őket!

Lótuszvirág Kép forrása: sortra.com

A lótuszvirág egyes kultúrkörökben a szerencse szimbóluma, de sok tetováló és tetovált számára egészen más jelent.

A virág, ami sokszor mocsaras, zavaros vízből nő ki, egy olyan történetről mesél, ami nem indult jól, mégis valami szép nőtt ki belőle.

Sokak számára jelenti például a nehéz gyermekkort, aminek ellenére mégis sikeres felnőttekké váltak, vagy egy olyan nehéz helyzetet, amit ugyan nem volt könnyű átélni, de végül erősebben, magabiztosabban kerültek ki belőle.

Kiskanál Kép forrása: lastsparrowtattoo.com

Szokatlannal tűnhet, hogy valaki egy kiskanalat tetováltat magára, pedig a szimbólum konkrét üzenetet hordoz.

Világszerte ez a jelképe azoknak, akik valamilyen krónikus betegséggel küzdenek, és a mindennapjaikat a fájdalom határozza meg.

A kiskanál több dolgot is jelképez - egyrészt azt, hogy ezeknek a betegeknek mindig gondolniuk kell arra, hogy bármit is tesznek, maradjon egy kiskanálnyi energiájuk, hiszen sosem tudhatják, mikor tör rájuk egy újabb roham.

Másrészt pedig azt, hogy mindannyiunk ideje kiskanalakkal lett kimérve ezen a földön, és mi döntjük el, hogy melyiket mire használjuk.