Te hogyan fogod a telefont? Ezt árulja el az agyad működéséről

Zabolai Margit
Írta: ,
Te hogyan fogod a telefont? Ezt árulja el az agyad működéséről

Látszólag egyértelmű, melyik kezünkkel kapjuk fel a telefont, de a detroiti Henry Ford Kórház tanulmánya kimutatta, hogy a folyamatot sokkal inkább az agyunk működése határozza meg, vagyis erős összefüggés van az agyi dominancia és a között, hogy melyik füledhez teszed oda a telefont.

A jobb agyfélteke a bal fülhöz kapcsolódik

Ugyanakkor a jobb agyfélteke domináns emberek nagyobb valószínűséggel használják a bal kezüket, és teszik a bal fülükhöz a telefonjukat.

Hogy az agyfélteke dominancia fontosabb, mint a kézdominancia, abból tudható, hogy a bal agyfélteke dominánsok akkor is hajlamosak a jobb fülükhöz szorítani a telefont, ha a jobb kezükkel éppen csinálnak valamit.

Dr. Michael Seidman szerint ezek az eredmények sokat fognak segíteni nekik az agy nyelvi központjának feltérképezésében.

Honnan tudhatod, melyik agyféltekéd domináns?

Az interneten nagyon sok teszt kering, aminek segítségével állítólag megállapítható, melyik agyfélteke a domináns. A valóságban ezt csak orvosi vizsgálatokkal lehet eldönteni.

A kísérletek során megkérik az alanyt, hogy mindkét kezét a magasba tartva kezdjen beszélni, miközben kis mennyiségű altatót juttatnak a bal agyféltek artériáiba.

Ha a beteg jobb keze lecsuklik, és abbahagyja a beszédet, ez az agyfélteke a domináns, ha folytatja, akkor a jobb.

Te mit gondolsz, neked melyik agyféltekéd a domináns?

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján