A társasjátékok hatására jobb leszel az életben

Kovács Andrea
Írta: ,

Társasozni egy esős vasárnap délutánon vagy egy házibuliban a barátokkal szuper elfoglaltság, de úgy tűnik, hogy azon túl, hogy jó időtöltés, számos hasznos dolgot is tanulhatsz belőle. Persze függ attól, hogy mit játszol, hogyan állsz hozzá és mennyire éled bele magad, de egy biztos, ha játék közben tanulhatsz is valamit, az dupla haszon! Lássuk, hogyan fejlődhetsz egyes tulajdonságaidban, ha sokat játszol!

Mosolyterápia Kép forrása: weheartit.com

Manapság a számos napi teendő mellett elfeledkezünk a legegyszerűbb és legfontosabb dolgokról az életben.

Ilyen például, hogy mindennap mosolyogjunk, mindennap örüljünk valaminek.

Ha éppen egy rosszabb időszakon mész keresztül, akkor próbálj ki néhány új társasjátékot, amik nem csak szuperül felfrissítik az agyad, de mosolyra is fakasztanak majd.

Legyen szó egy stratégiai játékról vagy egy Activity-partiról, a lényeg, hogy élvezzétek!

Memória és kognitív képességek Kép forrása: eliseblaha.typepad.com

Azok a társasjátékok vagy kártyajátékok, amikben stratégiában kell gondolkodni, tervezni kell vagy ügyesen kalkulálni az erőforrásaiddal azért is szuperek, mert játék közben az agyad azon területeit aktivizálják, amik segítenek a problémamegoldásban és a döntési helyzetek helyes kezelésében.

Ha úgy érzed, hogy rádférne egy kis felfrissülés vagy egy kis agytorna, akkor kapjatok elő egy társast és legyen a tét a mosogatás, aki veszít, az csinálja aznap a házimunkát!

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!