5+1 dolog, ami a szuperintelligens nőket jellemzi – Rád hány igaz?

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Szuperintelligensnek lenni egyszerre áldás és átok. A túlzott intelligencia szélsőséges érzékenységgel is járhat, épp ezért a társas kapcsolatokban is nehézséget okozhat ez a különbözőség. Bizonyos élethelyzetekben a tisztánlátás is lehet egyszerre előny és hátrány. Cikkünkben azt jártuk körbe, vajon mi jellemzi azokat a nőket, akik az átlag feletti szellemi képességekkel és érzelmi intelligenciával rendelkeznek.

Azok az emberek, akik képesek szembenézni a valóság minden részletével és nem áltatják magukat azzal, hogy a dolgok majd megoldják magukat vagy rendbe jönnek, hajlamosak minden szituációt a végletekig kielemezni.

A szuperintelligens emberek rendelkeznek a tisztánlátás képességével, azaz érzik egy-egy helyzet minden buktatóját, lehetőségét szépítés nélkül.

Tisztában vannak a döntéseik következményeivel, épp ezért nagyobb súllyal telepszik rájuk a valóság.

 

Ha valaki túlfejlett empátiával van megáldva, nehezen képes megállni, hogy jó tanácsokat osztogasson akkor is, ha a másik nem vevő rá, vagy nem tudja még befogadni azt.

Igaz ugyan, hogy a jószándék vezérli ilyenkor a szuperintelligenseket, de esetenként kioktatónak tűnhetnek.

Ha magadra ismersz, vagy netán van olyan a környezetedben, akire jellemző ez a fajta segítőkészség, akkor bocsásd meg a bölcselkedését, mert óvó, védő szándék rejtőzik mögötte.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba