7 szobanövény, ami veszélyt jelenthet a gyerekre

Kovács Andrea
Írta: ,
7 szobanövény, ami veszélyt jelenthet a gyerekre

Amint egy nő édesanyává válik, azonnal ezerféle potenciális veszélyforrásra bukkan a környezetében, amiket addig akár még csak figyelemre sem méltatott. Sokan azonban mégsem gondolnak arra, hogy egy szép, színes-illatos, otthonosságot kölcsönző növény mekkora veszélyt jelenthet a gyerekekre. Cikkünkben most összegyűjtöttük a leggyakoribb ilyen szobanövényeket – költöztesd őket a gyerkőc számára hozzáférhetetlen helyre!

Könnyezőpálma

Tágasabb otthonok közkedvelt növénye, mely terjedelmes levelei mellett légzőgyökerei és virágai által is veszélyt jelent a kis kíváncsiskodókra.

A bennük lévő nedű nem csak égési sérülést tud okozni, ha a bőrre kerül, de a szájüregbe jutva megduzzaszthatja a nyálkahártyát, vagyis légzési nehézséget, legvégső esetben pedig fulladást is okozhat.

Begónia Kép forrása: carmenjohnstongardens.com

Ez a balkonnövény is a tiltólista elején áll – színes virágai és csinos, kerek levelei könnyen kóstolásra csábíthatják a kicsiket. 

A veszélyforrást a benne található sav jelenti, amely erősen mérgező, maró hatású, így különösen ügyelj rá, hogy a gyerkőc ne érje el!

Ha mégis elrágcsált belőle, itass vele bő folyadékot, és a biztonság kedvéért vidd el orvoshoz!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba