Szívószál és beszélgetés a macskáddal: 5 kattant januári világnap

Sándor Alexandra
Írta: ,
Szívószál és beszélgetés a macskáddal: 5 kattant januári világnap

Korábbi összeállításainkból már kiderülhetett számodra, hogy minden hónapra jut néhány őrült világnap. Az év kezdete sem jelent kivételt ez alól, tehát most megtudhatod, mikor kötelező fejfedőt hordanod, furcsa szöveggel üdvözölnöd a hangpostádra érkezőket, illetve odafigyelni a slágerlistákra…

Szívószál nap

Hogyan is kortyolhatnád stílusosan a mennyei turmixot, ha szívószál nem létezne?

Vagy miként tudnál üdítőt fogyasztani a sötét moziteremben, amennyiben kénytelen lennél a pohár felemelésével szerencsétlenkedni?

Valószínűleg mindannyian egyetértünk benne, hogy a szívószál hiánypótló és életmentő találmány, tehát megérdemel egy saját ünnepet.

Az első darabokat még a sumérok készíthették, hogy sört igyanak vele – a folyékony kenyér ugyanis akkor még tele volt mindenféle erjedési melléktermékkel.

A különböző anyagból készült szívószálak azonban olykor furcsa ízt kölcsönöztek az italoknak, amit egy Marvin C. Stone nevű fazon 1888-ban megunt, így elkészítette az első – maira igencsak hasonlító – darabot.

Ünnepelj ilyennel január 3-án – akár kávéba is márthatod!

Slágerlista világnap

Tinikorod óta nem volt szerencséd egy igazi slágerlistához?

Öreg hiba, hiszen az aktuális kedvencek mellett ilyenkor újabbakat is felfedezhetsz!

Ma már jóformán az alapműveltség részét képezi, hogy nagyjából sejtsd, kik járnak az élen – elvégre róluk szólnak a hírek, és elég bosszantó lehet, ha nem érted, mi bennük a pláne.

Persze, magáért a zenei élményért is érdemes odatekerned a rádióban vagy odakapcsolnod a tévében, ha pedig nincs ínyedre, hogy időhöz kössenek a műélvezetben, keress rá a neten!

Mi az amerikai Billboard listát javasoljuk, amely világszerte irányadónak számít.

Vigyázat: a dolog kockázata, hogy akár napokra a fejedben ragadhat a friss favoritod dallama. Január 4-én esedékes ez a világnap.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba