Szinte hihetetlen! Sztárok, akik idén töltik a 40-et

Göcző Nóra
Írta: ,

A világsztároknak gyakran van okuk az ünneplésre. Ez az év azonban sokaknak lesz extrán különleges. Lássuk, kinek kell idén nagyon nagy levegőt vennie, hogy egyszerre negyven gyertyán tudjon elfújni a születésnapi tortáján.

Orlando Bloom Kép forrása: hollywoodreporter.com

A brit születésű filmsztár az év első hónapjában látta meg a napvilágot, negyven évvel ezelőtt. Indiai születésű édesanyja és a család egyik igen jó barátjának szerelemgyermekeként fogant meg. Élete első 13 évében abban a tudatban élt, hogy édesapja az a dél-afrikai regényíró, akit 4 éves korában tragikus körülmények közt elvesztett.

Kamasz volt már, amikor édesanyja feltárta előtte az igazságot. Bár diszlexiás volt, egészen fiatal kora óta a színészi pályára készült, 16 évesen már önálló lakást bérelt Londonban és a városi színház társulatában lépett fel rendszeresen.

Huszonegy évesen majdnem életét vesztette, amikor kizuhant egy barátja teraszáról, orvosai szerint csodával határos, hogy a színész pár hét múlva a saját lábán sétált ki a kórházból.

Kalandos élete során több ismert színésznő is megfordult a karjaiban, köztük Kate Bosworth, akivel évekig együtt éltek és Miranda Kerr modell, akit 2010-ben feleségül vett és született egy gyermekük. A házasság azonban nem tartott sokáig.

Ha hinni lehet a pletykáknak, Orlando épp szabad és az agglegények gondtalan életét éli. Buddhista, húst sohasem fogyaszt, gyűlöli a televíziót és a magazinokat, saját bevallása szerint internet fóbiája is van.

Mégis mit csinál, amikor nem filmforgatáson van? Extrém sportokat űz, igazi adrenalinfüggő: ejtőernyőzik, kaszkadőrködik hobbi szinten.

Főbb alkotásai: A Gyűrűk Ura, Trója, A Sólyom végveszélyben, A Karib-tenger kalózai, Oscar Wild szerelmei

A színész az NSZK-ban született, de kétéves korában Írországba költözött a családja. Vallásos neveltetést kapott, a templom mellett sok időt töltött gyermekkorában a család ír éttermében is, ahol édesapja volt a főszakács.

A filmvásznon vakmerő spártai harcosként ismerte meg a nagyközönség a 300 című filmben, majd nem sokkal később, az Éhség című film főszerepéért 57 kilogrammra fogyasztotta magát.

Ezért a célért heteken keresztül csak jógázott, magvakon, szardínián élt és naphosszat gyalogolt. Sikeri mellett megbukott filmjeiről is mindig őszintén nyilatkozik, westernfilmjéről konkrétan azt mondta az újságíróknak, hogy annyira rossz lett, hogy még ő sem nézné meg.

A 12 év rabszolgaság előkészületei alatt sokkot kapott a túlzottan erőszakos jelenetek leforgatása után. A kamera előtti meztelenkedés sem áll távol tőle, bár pucér látványát mostanában leginkább csak híres barátnője, Alicia Vikander élvezheti.

Főbb szerepei: Éhség, 300, Szégyentelen, Prometheus, 12 év rabszolgaság, X-men