Szeretnél tenni a világért, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Segítünk!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Szeretnél tenni a világért, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Segítünk!

Kép forrása: unsplash

Megfordult a fejedben mostanában, hogy szeretnél egy kicsivel jobb ember lenni, esetleg tenni valamit a világért? Nem kell hatalmas dolgokban gondolkodnod, hiszen valóban igaz, hogy az apró változtatásokkal is rengeteget tehetsz. Ha másokkal is megosztod, hogy miket teszel, az is lehet, hogy ők is kedvet kapnak, és máris elindulhat a környezetedben is a nagyobb változás. Ajánlunk neked néhány tippet, hogyan kezdhetsz hozzá.

Ültess fát! Kép forrása: pexels.com

Ha azt hiszed, hogy a faültetéssel nem tehetsz túl sokat, akkor gondolj bele abba, hogy egy nagyobb, 450-500 m3 lobkoronájú fa 1 ember éves oxigénszükségletét képes megtermelni.

Valóban nem 5 perc, hogy egy csemetéből egy ekkora fa legyen, de ha már évente egy fácskát elültetsz valahova, akkor már azzal rengeteget tudsz tenni a világért.

Ha pedig több emberrel tudsz szervezni faültetést – akár csak a barátaiddal, rokonaiddal –, az már egy hatalmas lépés a tisztább levegőért.

Gyűjts szelektíven! Kép forrása: pexels.com

Ha eddig még nem gyűjtötted szelektíven a hulladékot, most már épp itt az ideje, hiszen ezt a trendet már tényleg egyre többen követik, és valóban nem kell túl sok erőfeszítést tenni érte.

Elég hozzá öt különböző szemetes vagy műanyagláda – egy az üvegnek, egy a műanyagnak, egy a fémhulladéknak, egy a papírnak, egy pedig a háztartási hulladéknak.

Szelektív konténerek rengeteg helyen vannak, és van, ahol házhoz is mennek a hulladékért.

Ha a munkahelyeden sem gyűjtik még szelektíven a hulladékot, akkor akár indíthatsz egy petíciót is azért, hogy ott is elinduljon.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv