5 személy, aki nyom nélkül tűnt el a föld felszínéről

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Mintha a föld nyelte volna el őket – a rendőrségi statisztikák szerint az eltűnésekkel kapcsolatos bejelentések 35-40%-a pár órán belül megoldódik, azonban ahogy az idő halad előre, egyre kisebb az esély arra, hogy egy eltűnt személy épségben kerül elő, vagy valaha a nyomára akadjanak. Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

Jim Sullivan Kép forrása: rollingstone.com

Az amerikai dalszerző-énekes 1975. március 4-én autóval indult Los Angeles-i otthonából Nashville-be. Másnap Új-Mexikóban, Santa Rosa-ban még bejelentkezett egy motelbe, bár abban már senki nem volt biztos, hogy valóban ott is töltötte-e az éjszakát. A kulcsot az ajtón belül, a zárban hagyta, egy kisboltban pedig látták vodkát vásárolni az éjszaka.

Másnap még szemtanúk látták, ahogy egy felhajtónál kiszáll az autójából, és elsétál onnan. A kocsiban a pénze, a ruhái, a gitárja és el nem adott lemezei is ott voltak – Sullivan soha többé nem tért vissza, és nem is került elő. A keresése során a környéken ugyan találtak egy holttestet, de a kiadott jelentés szerint ez nem az övé volt.

Hogy pontosan mi történt vele, és hová tűnhetett, nem derült ki, de a pletykák között még egészen vad elméletek is szárnyra kapta. Az egyik ilyen szerint Sullivannek kapcsolata volt a földönkívüliekkel, és ők vitték magukkal. A bizarr feltételezésnek az énekes kiadott lemezének címe jelenthetett táptalajt: U. F. O.

Trevaline Evans Kép forrása: dailymail.co.uk

1990. június 16-án, szombaton, néhány perccel délután háromnegyed egy előtt az akkor 52 éves Trevaline Evans egy cetlit hagyott régiségboltja ajtaján, amin az állt: „back in two minutes”, azaz két percen belül itt vagyok.

Egy közeli boltban látták almát és banánt venni, és mivel a boltban később találtak banánhéjat, azt gondolják, valóban visszajöhetett, bár ez megerősítést soha nem nyert. A bolt többé nem nyitott ki, és Evanst soha többé nem látta senki.

Bár a rendőrség több szálat is megvizsgált – 2011-ben az is felmerült, hogy Evans halálának köze lehet Robin Ligus sorozatgyilkoshoz, de ezt a lehetőséget 2012-ben, további vizsgálatok után elvetették – hogy pontosan mi is történt a nővel, soha nem sikerült megfejteni.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv