Szellemtábla – A kísértetek szócsöve, vagy esetleg a tudatalattink játéka?

Kerekes Vivien
Írta: ,
Szellemtábla – A kísértetek szócsöve, vagy esetleg a tudatalattink játéka?

Kép forrása: Universal Pictures

Rengeteg misztikum övezi, sokan a holtak és az élők közötti hídként tartják számon, és persze számos horrorfilm középpontjába került már. A Ouija táblák története kicsivel több, mint 100 éve kezdődött, de ennyi idő alatt is sikerült megszámlálhatatlan legendát elindítaniuk a világban. De vajon tényleg a kísértetek mozgatják a mutatót? Vagy létezik a kérdésre hétköznapibb válasz is? Most eláruljuk!

Így használják

A Ouija táblákat (vagy más néven szellemtáblákat) tartották már a túlvilág veszélyes eszközének és az amerikai házibulik giccses játékának is. Maga a tábla körülbelül 30x45 centis, az ABC betűi, számok, és az "igen", valamint a "nem" szócska szerepel rajta.

Akár kettő ember is használhatja, de ha többen próbálnak meg kommunikálni a szellemekkel, fontos észben tartaniuk, hogy tilos megszakítani a kört. A táblához tartozó planchette-re (mutatóra) kell mindenkinek ráhelyeznie az ujját, majd erősen koncentrálni és feltenni a kérdést, amire választ szeretnének kapni. És akár hiszed, akár nem, sok esetben tényleg megmozdul a mutató – csakhogy nem kizárólag természetfeletti erőknek köszönhetően.

via GIPHY

Kísértetek vagy a képzeleted?

Bár Amerikában ma már játékként is árulják az Ouija táblákat, sőt, a divatban is gyakori minta lett, az emberek mégis hosszú éveken át hittek abban, hogy ez hídként szolgál az élők és holtak között.

Sokan állítják, hogy a planchette valóban megmozdult, és választ kaptak a kérdéseikre, azonban a pszichológiai vizsgálatok szerint ezt általában mi magunk is képesek vagyunk irányítani – még akkor is, ha biztosak vagyunk benne, hogy csak "pihentettük" rajta az ujjainkat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!