8 dolog, amit sulisként csináltunk - a '95 után született gyerekek már nem tapasztalhatták meg

Szirák Viki
Írta: ,

A világ mindig változik egy kicsit, így nem meglepő, hogy ami 20, 30 vagy 50 éve jellemző volt, most már nem az. És talán épp ezért szeretünk nosztalgiázni, hiszen gondolatban egy egészen más világba léphetünk át, amit saját magunk is megtapasztalhattunk. Ennek kapcsán elhoztunk néhány dolgot, amit sulisként te is csináltál, de az 1995 után született gyermekek már nem nagyon!

1. Hétfőig nem beszéltetek

Amikor pénteken elköszöntél a barátaidtól az órák után, tudtad, hogy biztosan nem fogtok beszélni hétfő reggelig. Hiszen senkinek sem volt telefonja, internete, így hacsak nem laktatok közel egymáshoz, a hétvégét határozottan külön töltöttétek. Ennek is megvolt a maga szépsége, hiszen kizárólag a tesóidra, családodra tudtál koncentrálni, és hétfőn rengeteg új témáról tudtatok beszélni. A jelenlegi korszak gyermekeinél viszont a suli utáni elköszönés maximum csak pár órára szól.

2. Szuperjó édességek!

Ugye, mennyire klassz volt hazarohanni, hogy aztán megehesd az anyukád által megvásárolt legfinomabb édességeket? Persze most is rengeteg finomságot találni a boltokban, de a 80-as, 90-es évek slágerédességei nagyon klasszak voltak!

Téli fagyi, Hubba Bubba tekerős rágó, Szerencsi Tej boci csokoládé, medvecukor; mindenkinek megvolt a maga kedvence.

3. Tévéújság 

Ebben az időszakban nem te dönthetted el, hogy mit akarsz nézni a tévében, vagy éppen az interneten. Már jó előre kinézted a tévéújságból, mi az a mese, amit nem akarsz kihagyni, és emiatt képes voltál hétvégén akár kora reggel is felkelni. Ha pedig éppen lemaradtál valamiről, maximum a barátaidtól tudhattad meg, mi történt benne. Szpojlerek pedig nem is léteztek!

4. Házi

Ha lebetegedtél, a legjobb barátnőd a vonalas telefonon adta le a házit, és mondta el, hogy mit tanultatok. Nem volt Messenger, hogy telefonon befotózva elküldje az anyagot; neked kellett utólag lemásolni a füzeteket szabad kézzel, hogy minden meglegyen, ami kellhet egy felelés vagy dolgozat esetén.

Kép: kissemese/cafeblog

5. Az enciklopédiák kora

Ha az iskolában le kellett adnod egy házi dolgozatot, nem tudtál az interneten utánanézni a témának pár perc leforgása alatt. Kénytelen voltál enciklopédiákra támaszkodni, és könyvtárban utánaolvasni a dolgoknak. Sokkal bonyolultabb volt információhoz jutni, de tény, hogy ennek köszönhetően profibban meg is jegyezted őket!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv