Sorozatgyilkosok szőrnyű utolsó mondatai – El mered olvasni őket?

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

A sorozatgyilkosok olyan tetteket visznek véghez, amiket mi, többi ember, nem hogy megérteni, elképzelni sem tudunk. Némelyik elkövető pontosan úgy is hagyja el a világot, ahogyan élt benne: utolsó szavaival jeges rémületet és döbbenetet hagyva maga után.

Peter Manuel

A birkenshaw-i bestia legalább hét ember erőszakolt és gyilkolt meg, mielőtt 1958. július 11-én felakasztották.

A támadások brutalitása miatt sokan máig Skócia legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként emlegetik, cinizmusa és mások iránti érzéketlensége pedig akkor is megmutatkozott, mikor a bitófához vezették: „Kapcsold be a rádiót, akkor csendben távozom” – mondta az őrnek.

A feljegyzések nem szólnak arról, hogy vajon teljesítették-e a bestia utolsó kívánságát, de az biztos, hogy ha szólt is a rádió, nem sokáig élvezhette a zenét: haláltusája rövöd volt, a börtön orvosa 24 másodperccel később megállapította a halál beálltát, és Manuelt még az nap egy jeltelen sírba temették, a börtön falának közelében.

H.H. Holmes

Holmes áldozatait a saját maga által, gyilkolásra, és a holttestek megsemmisítésére tervezett szállodájában végezte ki, ami aztán ihletet adott számos irodalmi alkotásnak, és megjelent a filmvásznon is, a gyilkos kastély ötlete például nemrég az American Horror Story íróinak fantáziáját is megragadta.

Holmes nem csak megkínozta áldozatait a meggyilkolásuk előtt, brutális, embertelen módszereket használt a holttestek megsemmisítésére is. 1894. november 17-én kapták el Bostonban, és végül ’96-ban akasztották fel az elkövetett rémségekért.

Utolsói szavai állítólag ezek voltak: „Nem kell kapkodni, nehogy elfuseráljátok a dolgot!

Halála után még egyetlen, végső, bizarr fordulattal tett meg mindent azért, hogy teljes értetlenséget és döbbenetet hagyjon maga után: saját kérésére testét egy több tonnás betontömbbe temették el.