Ha igazán „soklájkos” fotót szeretnél – A legjobb szelfi trükkök

Göcző Nóra
Írta: ,
Ha igazán „soklájkos” fotót szeretnél – A legjobb szelfi trükkök

Pszichológus hallgatók népszerű szakdolgozati témája a közösségi média hatása a felhasználók önértékelésére. Számos kutatás bizonyította be az elmúlt években, hogy a Facebook, az Instagram és a legtöbb hasonló, közösségi oldal rombolja az ember önbizalmát, negatívan hatnak az önértékelésre. Ha látjuk, ahogy egy közeli ismerősünk éppen jól szórakozik valahol, - s ezt nem velünk együtt teszi -, akkor bekapcsol bennünk a féltékenység, esetleg irigyek leszünk rá. Ha néhány másodperc alatt ezt az érzést egynél több ember is felébreszti bensőnkben (ezek az oldalak pontosan ezt teszik), akkor mélyen legbelül elhisszük, hogy nekünk sokkal rosszabb az életünk, mint másoké és ezáltal frusztrálttá válunk. Csupán azokat kerülik el ezek a negatív érzések, akik tisztában vannak vele, hogy mindez csak látszat. Valójában mindenkinek vannak az életben nehézségei, ám ezeket valamiért nem szoktuk kiposztolni. Ha rajtad is eluralkodnak néha a negatív érzések, akkor itt az ideje, hogy visszavágj. Mutatunk néhány egyszerű, de hatásos fotótrükköt, amitől garantáltan megállnak az üzenőfal pörgetésében az ismerőseid.

Vízalatti képek Kép forrása: lakadaizical.tumblr.com

Amennyiben tengerparton kell elviselned az életet a nyaralásod idején, semmiképp se hagyd ki a vízalatti fotókat.

Nálunk sajnos a kristálytiszta víz és a fürdőzésre alkalmas helyszínek nem esnek egybe, valószínűleg nem is kis hazánkban kel el a legtöbb vízálló kamera és kameratok a világon.

Cserébe egy ilyen képpel biztosra mehetsz, már ami a meghökkentést illeti. Ki ne irigykedne, ha meglátja egy ismerősét a színes halak, tengerisünök társaságába? Sőt, sokakban már az is „felháborodást” kelt, ha a tökéletesen átlátszó vízből félig kiemelkedő, boldogan strandoló ismerősét pillantja meg a telefonja kijelzőjén, miközben ő a 7-es buszon tolong a tömegben.

Érthető, ha se kedvünk, se energiánk nincs városnézésre indulni, és egész héten csak a hófehér homokon napozva, koktélokat kortyolva mulatjuk az időt egy nyaralás alkalmával.

De ne legyünk önzők, ne feledkezzünk meg az irodában robotoló kollégáinkról sem.

A tengerparton fellelhető szép kagylókból, apró kavicsokból írjunk számukra egy rövid üzenetet, pl: „Ti csak dolgozzatok”, sőt hasonlóan kedves üzeneteket írhatunk a homokba is, a lényeg, hogy ezek a virtuális képeslapok biztosan feldobják majd az otthon maradt barátok hangulatát.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba