5+1 hétköznapi helyzet, amikben segíteni tudsz a rászorulóknak

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 hétköznapi helyzet, amikben segíteni tudsz a rászorulóknak

Kép forrása: unsplash

Nem kérdés, hogy éppen a Facebook, az Instagram, a különböző applikációk és úgy egyáltalán a gyors hírek és friss történetek korát éljük - ma már bármiről megtudhatsz bármit, ha elég ügyesen kezeled az ahhoz megfelelő eszközöket. Egy kis erőfeszítésünkbe sem kerül pár perc alatt bármit megvenni vagy kikeresni a neten – itt az ideje ebből a tudásból és ezekből a lehetőségekből egy kicsit jótékonyságra is fordítani! Ha nem tudod, hogyan is segíthetnél másokon egy nagy halom pénz és egy csomó idő befektetése nélkül, mutatunk hat olyan jótékonykodási formát, amit simán beiktathatsz a mindennapjaidba - okosteló bekapcs, Facebook és Insta megnyit, jótettekre fel!

Szülinapi torta helyett segítség Kép forrása: AndrewTovstyzhenko

Közeleg a szülinapod vagy még nem találtad ki, mit kérsz majd karácsonyra?

Ahelyett, hogy most is – valljuk be, néha felesleges és túl drága - tárgyakat adnátok egymásnak a családtagokkal, kérj inkább jótékonyságot ajándék gyanánt!

Csak küldj körbe egy szépen megszerkesztett köremailt arról, hogy miért nem szeretnéd, hogy rád költsék azt az összeget, és hova utalják egy újabb designer táska vagy egy méregdrága koncertjegy helyett a pénzt.

Nemcsak te leszel sokkal boldogabb felesleges ajándékok nélkül, de el is indíthatsz egy szuper kezdeményezést a baráti és családi körödben!

Amikor megunod a ruháid Kép forrása: unsplash

Szinte minden évszakban selejtezel a halomnyi kupac színes darab között és rájössz, hogy egy csomó felesleges cucc lapul a gardróbod alján?

Akkor legközelebb ne ajándékozd el az unokahúgodnak azt a kicsit kinyúlt kardigánt, hiszen valószínűleg ő is csak ráun majd egy idő után - inkább adományozd el!

Nemcsak használtruha-pontokon tudod ezt megtenni, a Facebookon ugyanis van egy csomó ‘minden ingyen’-csoport, amiben felajánlhatsz bármit, így még azt is kiválaszthatod, kinek adod oda végül a kinőtt ruhákat, megunt bútorokat, használt mosógépet.

Gardrób kiürül, szív felderül!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!