Rossz alvó vagy? 5+1 esti szokás, amin ideje változtatni

Zabolai Margit
Írta: ,
Rossz alvó vagy? 5+1 esti szokás, amin ideje változtatni

Tegye fel a kezét, akinek az anyukája még nem mondta azt a telefonban elhangzó panaszszóra – fáradt vagyok – hogy hát akkor aludjál! Mintha ez olyan egyszerű lenne, ugyebár. Ismerek olyanokat, akik egy ütvefúró mellett balettozó elefánt hátára erősített műanyag kerti széken is el tudnának édesdeden aludni, de én nem közéjük tartozom. Rossz alvó vagyok. És most elmondom, mi az, ami nem hagy aludni.

Túl meleg van. Vagy nem?

Egy panel lakás hőmérsékletét nem egyszerű szabályozni.

Abban kiegyezhetünk, hogy a takaró alatt elviselhetetlen a forróság, a pokol legmélyebb bugyraiba is el lehetne menni egy kis hűsölésért innen, a takarón kívül, illetve a takaró nélkül azonban megvesz az Isten hidege, jégcsapok nőnek a lábujjamra és valószínűleg reggelre teljesen ki is hűlnék.

A megoldást egyedül a takaró öt percenkénti forgatása jelenti, de belátható, hogy emellett természetesen nem lehet aludni.

Facebook

Mert ha végül sikerül leszakadnom a gépről, és nyugovóra térek, akkor még kézbe veszem a telefonomat, hogy beállítsam az ébresztőt. És ha már ott vagyok, gyorsan felpillantok a Facebookra.

És odanézz, ki volt nyaralni olaszban! És komolyan ezzel a sráccal volt? Én ezt ismerem a gimiből… Vajon a testvére még mindig ugyanabban a kocsmában dolgozik? Csak gyorsan rákeresek, és kiderül. Nahát, feleségül vette a barátnőjét…

És itt következik még egy halom, teljesen irreleváns információ, amik az alvással ellentétben nem teszik eredményesebbé a holnapi napomat.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell