R.I.P. videotékák – 5 ok, amiért szerettük őket

Raczky Júlia
Írta: ,
R.I.P. videotékák – 5 ok, amiért szerettük őket

Kép forrása: InterCom

Az internet és a letöltések korában egyre inkább értelmét vesztette a videotékába járás, és már nem is lenne könnyű dolgunk, ha nosztalgiából mégis felkeresnénk egyet, hiszen egyre kevesebb található belőlük hazánkban. Egykoron virágzott ez a biznisz, és volt egy különleges atmoszférája, ma már azonban kijelenthetjük, hogy mindez sajnos a múlté. Az eltűnőben lévő videotéka-hálózat örökre egybefonódik fiatalságunkkal, éppen ezért igyekeztünk összegyűjteni az okokat, hogy miért is szerettük őket!

Mindenféle filmet láttál egy helyen Kép forrása: unusualyoung.com

Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de én imádtam a pillanatot, ahogy a tékába belépve szembekerültem a rengeteg videokazettával és DVD-vel.

Mindegyiknek ráérősen lehetett olvasgatni a hátulját, hogy az adott film miről is szól, ráadásul ötleteket is meríthettél, rádöbbenhettél, hogy milyen filmes hiányosságaid vannak még, és miket kell a továbbiakban feltétlenül megnézned.

Mindenki csoszogva nézelődhetett, ez egy külön stílus volt.

A tékások mindig ajánlottak valami jó filmet Kép forrása: Budapest Film

A szüleimnek valószínűleg sok bosszúságot okoztam, mivel kiskoromban évekig az volt az életcélom, hogy tékás legyek.

A tékás ugyanis ott ült a jó filmek között naphosszat, általában mindig jófej volt, és biztosan tudott mondani neked egy-két jó tippet, hogy mit is érdemes kikölcsönöznöd.

Képben volt, mik a legújabb megjelenések, az adott rendezőnek milyen jó filmjei vannak még, de az éppen aktuális hangulatodhoz is tudott ajánlani valamit.