Repülős Gizi – Ismerd meg a magyar tolvajnő történetét

Boros Mariann
Írta: ,
Repülős Gizi – Ismerd meg a magyar tolvajnő történetét

Kép forrása: blikk.hu

Repülős Gizi neve bizonyára neked is ismerősen cseng, ám Magyarország leghíresebb – és leghírhedtebb – tolvajnőjének pontos történetét csak kevesen ismerik. Cikkünkből kiderül, hogyan lett a tisztes családból származó kislányból visszaeső bűnöző, akit a mai napig nagy érdeklődés és figyelem övez.

Diplomát szerzett

Repülős Gizi 1926. október 18-án, Bodnár Gizellaként látta meg a napvilágot Miskolcon, negyedik gyermekként érkezett a családba. Teljesen átlagos, rendezett családi körülmények között éltek – édesapja mozdonyvezető, édesanyja háztartásbeli volt. A továbbtanulásra is volt lehetősége, Kassán járt a tanárképzőre, magyar-történelem szakon szerzett diplomát, és állítólag három nyelven beszél folyékonyan.

Becenevét onnan kapta, hogy az ötvenes években, amikor még volt menetrend szerinti légi közlekedés hazánk nagyvárosai között, gyakran előfordult, hogy reggel Budapesten felült egy gépre, és délután már a pécsi, szegedi vagy épp miskolci lakásokat fosztogatta, dolga végeztével pedig hazarepült a fővárosba.