7 rejtélyes eset a világból, amire a mai napig nem találtak magyarázatot

Szirák Viki
Írta: ,
7 rejtélyes eset a világból, amire a mai napig nem találtak magyarázatot

Kép forrása: pexels

A világ tele van rejtélyes esetekkel, paranormális jelenségekkel, és eltűnt emberekkel, akiknek ügyét sosem tudták megoldani a nyomozók. A hátborzongató történetek pedig elgondolkodtatják az embert: vajon mi történt velük, és mi lehet a valódi magyarázat ezekre az esetekre?

1872 novemberében a Mary Celeste nevű kétárbócos hajó elindult New Yorkból Olaszországba, a fedélzeten 10 emberrel és 35 ezer dollárnyi rakománnyal.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy a hajó utasait látták, 27 nappal később ugyanis 1000 kilométerre a portugál partoktól bukkantak rá a járműre, teljesen elhagyatottan.

A rakomány sértetlen volt, az értéktárgyak ott maradtak, a hajón pedig rengeteg élelem volt, és bár víz állt az utastérben, némi etanol kiszivárgott, és az egyik szivattyú meghibásodott, mégsem derült ki 150 év alatt sem, pontosan mi történt.

Eltűnt a mentőcsónak és néhány műszer, így ez arra enged következtetni, hogy a kapitány veszélyesnek ítélte meg a hajót, és erre terelte át a legénységet - bár az sosem derült ki, miért is érezte a kis csónakot biztonságosabbnak, szemben a hajóval.

Soha nem derült ki, miért hagyta el a hajót a legénysége. Egyesek szerint lázadás vagy kalóztámadás üríthette ki a hajót, de számításba jöhet tenger alatti földrengés, vagy óriáspolip támadás is.

Skócia mesés hely, csodálatos természeti kincsekkel és épületekkel, de van neki egy egyébként gyönyörű, 15 méter magas hídja, amit a helyiek szimplán csak a Halál hídjaként emlegetnek.

Az 1950-es évek óta ugyanis legalább 50 kutya lett itt "öngyilkos"; látszólag minden ok nélkül levetették magukat az építményről.

Voltak olyan kutyák, akik túlélték a zuhanást, de amikor visszatértek a hídra, ismét a mélybe ugrottak.

Senki sem tudja, mi a magyarázat a furcsa jelenségre, és mi váltja ki a kutyákból ezt az öngyilkossági hajlamot.

De az emberek félelmét az csak tovább fokozta, amikor a 90-es években egy férfi gyermekét lökte le a hídról, majd később magát is megpróbálta itt megölni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba