Sorozatok, amiket régen imádtál, de ma már cikinek tartod őket

Írta: ,

Fiatalabb korunkra visszaemlékezve bizony be-bevillanhat néhány ciki pillanat vagy akár hosszabb momentum is. Én is egy ilyen nosztalgiázás közben döbbentem rá arra, hogy az általános iskolás éveimre elég nagy mértékben nyomta rá a bélyegét egy-két sorozat, amit mai fejjel már biztosan nem néznék nap mint nap, talán csak akkor, ha valaki hozzákötözne egy székhez. Felidézni viszont eléggé szórakoztató, és nagyon jókat lehet azon nevetni, hogy milyen sorozatokért voltunk annyira oda anno.

Barátok közt Kép forrása: baratokozt.eoldal.hu

1/5 Barátok közt

A listám legimpozánsabb, legelső helyén a mai napig tartó magyar szappanopera, a Barátok közt van, amit gondolom, senkinek nem kell bemutatni.

Belegondoltatok már abba, hogy mennyi időbe telne, ha úgy döntenétek, hogy az elejétől végig akarjátok nézni az egészet?

Az eredmény valószínűleg félelmetes lenne, tekintve, hogy a széria most jár körülbelül a 7500. résznél, szóval lehet, hogyha belevágnánk, a hátralévő életünk egy tévével ellátott barlangban telne, ahol 0-24 Barátok közt menne a műsoron.

A legcikibb talán az volt, amikor anno a chips-es zacskókban is Barátok köztös kártyát lehetett találni. Így tulajdonosává válhattál egy nagyon menő BK-kártya gyűjteménynek, ha sok egészségtelen kaját ettél. Én bevallom, gyűjtő voltam, csak sajnos harmadikos általános iskolás koromban valaki kilopta a napközis szekrényemből, ami azóta is nagyon fáj!

Vad angyal Kép forrása: http://media-addict.hu/

2/5 Vad angyal

Nos, a lányok számára talán nem ismeretlen ez a minőségi argentin telenovella, ami akkoriban, amikor futott, Magyarországon óriási népszerűségre tett szert.

Annyira, hogy a közönség kívánságára Lagzi Lajcsi meg is hívta a főhősnőt alakító színésznőt fellépni népszerű showjába, a Dáridóba, amit sokak aranybetűs ünnepként írtak be a naptárba.

Emellett a sorozatnak volt saját magazinja is, amely nem meglepő módon a Vad angyal címet viselte, ráadásul meg lehetett vásárolni a főszereplő, Natalia Oreiro saját CD-jét vagy kazettáját is, aminek segítségével az adásidőn túl is őrületbe lehetett kergetni a rokonokat a főcímdal bömböltetésével.

 

Édes dundi Valentina

3/5 Édes dundi Valentina

Bevallom őszintén, ez a venezuelai telenovella anno még az én gyomromat is megfeküdte, pedig akkoriban még a Ben Stiller filmeket is viccesnek tartottam...

Az alapsztori pedig annyira klasszikus volt: egy kövér, szemüveges, nem kifejezetten szép lányról szólt, aki beleszeret a gazdag, jóképű fickóba, akinek mellesleg, ha jól emlékszem, dolgozott is.

A férfit persze eleinte nem érdekli a csúnyácska lány, mert hát a világ már csak ilyen felszínes, azonban később győzedelmeskedik az igazság, és beleszeret Valentinába, akinek a lelke viszont olyan tiszta, mint a reggeli harmatos rét.

Igazából az egészben az volt a legbosszantóbb, hogy mindig tudta az ember, hogy a csúnya főhősnő úgyis megszépül a végére, és a csúnyaság tulajdonképpen annyit jelentett, hogy az élőben amúgy szexi főszereplőnőre ráraktak egy ronda szemüveget, és valahogy kipárnázták a testét, hogy kövérebbnek tűnjön.

Rosalinda Kép forrása: images4.fanpop.com

4/5 Rosalinda

Mivel emlékeim halványodnak, ezért muszáj volt elolvasnom a Wikipédiás összefoglalót, hogy miről is szólt tulajdonképpen ez az itthon nézettségi rekordokat döntögető mexikói telenovella.

A lényeg az, hogy a főszereplő Rosalinda egy csodás hangú énekesnő, aki amnéziás lesz, és ezért elfelejti, hogy van egy férje, aki amúgy sír utána és gőzerővel keresi őt.

A főhősnő persze itthon óriási sztár volt, ő is fellépett a Dáridóban, a főcímdal pedig… kultikus volt!

Paula és Paulina Kép forrása: 4.bp.blogspot.com

5/5 Paula és Paulina

Egyre kínosabban érzem magam a listám végére érve, hogy miért emlékszem ennyi furcsa dologra, de ezt a remek mexikói sorozatot nem hagyhattam ki a sorból.

Ez is egy klasszikus sémára épült: volt egy ikerpár, az egyik volt a gonosz, a másik a jó. A gonosz persze elnyerte méltó büntetését, és úgy emlékszem, hogy a jó is a jutalmát.

A lényeg itt a következő volt: a főhősnők haja.

Ugyanis nagyon is divatossá vált egy időben a vállig érő, kissé feltupírozott haj, és a mini frufru. 

Én legalábbis nagyon szerettem volna ilyen frizurát akkoriban, és tényleg tudok olyan emberekről, akik a sorozatos főhősnő fényképével indultak el a fodrászhoz!