Gyorskaját esznek a királyi családban? A palota szakácsa mesél

Schuster Borka
Írta: ,

Mit ettél ma ebédre? Lehet, hogy a királyi családban is hasonló volt a menü? Gondolkodtál már azon, hogy mi kerül a britek legelőkelőbb családjának asztalára, amikor senki sem figyeli őket? Darren McGrady, aki 1982 és 1993 között a Windsor család séfje volt, elárult néhány meglepő részletet.

A tengeri herkentyűk tiltólistán vannak

Legalábbis olyankor, ha nyilvános eseményen vesznek részt, vagy vendéget fogadnak a királyi család tagjai. Zárt ajtók mögött, amikor sehol nem kell megjelenniük, természetesen annyi homárt ehetnek, amennyi beléjük fér, ám a legszűkebb családtagokat leszámítva még senki nem láthatott egy Windsort garnélát falatozni.

Az ok? A tengeri herkentyűk fogyasztása esetén más ételekhez képest viszonylag nagy a kockázata valamilyen vírus vagy baktérium szervezetbe jutásának, aminek az eredménye gasztroenteritis, szeptikémia, szalmonellózis, hepatitis, kolera és tífusz, vagy csak egy jó öreg ételmérgezés lehet. Ezeknek a tüneteit pedig a királyi család mások előtt egyszerűen nem engedheti meg magának.

Hiába, az imidzs az imidzs.

Fülöp egyszer elcserélte az ebédét a személyzettel Kép forrása: express.co.uk

A szabályok szerint bár egy konyhán készül a királyi család és a személyzet ebédje is, utóbbi inkább kiadós, előbbi inkább minőségi.

A szakács szerint egy napon Erzsébet királynő férje, Fülöp bejött a konyhába, és meglátta a hússzeleteket, amiket a személyzetnek készítettek, valamint az apró, de kiváló minőségű bárány steaket, amit neki terveztek felszolgálni.

Nem lehetne, hogy cseréljünk?” – kérdezte, és a szakács természetesen elcserélte vele az adagját.