5 tipp, amivel megóvhatod az otthonodat a betörőktől - nemcsak, ha elutazol

Szirák Viki
Írta: ,
5 tipp, amivel megóvhatod az otthonodat a betörőktől - nemcsak, ha elutazol

Kép forrása: unsplash.com

Állandóan nyugtalanok vagyunk az otthonunk biztonságát illetően, és ez tovább fokozódik ha el kell utaznunk. Ha nem lakik a közelben olyan személy, akit nyugodt szívvel megkérnél, hogy időnként ugorjon be hozzád, akkor az alábbi módszereket érdemes alkalmaznod.

A legtöbb televíziót, elektromos eszközt be lehet már programozni úgy, hogy bizonyos időnként felkapcsoljanak, majd ezt követően le.

Ez pedig rengeteget számíthat a biztonság érdekében!

Ha valaki azt próbálja kifigyelni, hogy biztosan üres-e a ház, hamar elbizonytalanodik, ha észreveszi, hogy megy a tévé, vagy bekapcsolt a locsoló berendezés az udvaron.

Sőt, ma már lehet kapni okos konnektort is, aminek lényege, hogy interneten keresztül felkapcsolhatod vele a lámpát, majd le, több ezer kilométeres távolságból is.

Ez is hatékony megoldás a biztonság érdekében!

 

Manapság, amikor mindenki előszeretettel posztol a nyaralásáról pár fotót a Facebookra, meg néhány videót az Instagramra, még azokról is tudjuk, épp merre nyaralnak, akikkel egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot.

Látva, hogy mások merre járnak, érthető, ha te is szeretnéd megmutatni az álomvakációdat az ismerőseidnek.

Ám az otthonod biztonsága érdekében lehet, hogy jobb lenne megvárnod az utazás végét, és a hazaérés után posztolni arról, hol töltötted az elmúlt egy hetet.

A barátaidnak persze nyugodtan küldhetsz privát üzenetben képeket, de az egész világgal ne tudasd, hogy senki sincs otthon!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!