Meghökkentő, milyen barbár módszerekkel védekeztek őseink!

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Meghökkentő, milyen barbár módszerekkel védekeztek őseink!
A fogamzásgátlás nagyon régóta foglalkoztatja az emberiséget. Mindig is szerettük volna mi meghatározni, hogy mikor jöjjön a baba, de a szexről egyetlen korban sem voltunk hajlandóak lemondani. Éppen ezért megdöbbentő és sokszor elkeserítő módszereket alkalmazott az emberiség, hogy a születéseket szabályozni legyen képes.
Drasztikus
Sajnos, ezek a módszerek nem voltak éppen megbízhatóak, így sokszor szembesültek a nők a nem kívánt terhességgel. Ilyenkor a férfi a legritkább esetben vállalt felelősséget, így ez a „probléma” a gyengébbik nemre hárult.

A szégyen elkerülése érdekében, vagy azért, mert nagyon szegények voltak, illetve, ha egyszerűen nem akarták a babát sokszor fordultak a legdrasztikusabb megoldáshoz. A gyermekhalandóság és csecsemőgyilkosságok száma igen magas volt, amíg nem találtak hathatós megoldást a fogamzás szabályozására.
Varázslattal
Természetesen a fogamzásgátlás legősibb módszere a varázslat.  A történelem előtti korok emberei ugyanis nem mindig vontak párhuzamot a szex és a gyermekáldás között. Hitük szerint a baba az istenek ajándéka, ők döntik el, hogy mikor jön.

Persze azért próbáltak védekezni az „akarat” ellen. Ehhez amuletteket, varázsos szövegeket, illetve különböző rituálékat használtak a varázsló tanácsára.