Meghökkentő, milyen barbár módszerekkel védekeztek az őseink!

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Meghökkentő, milyen barbár módszerekkel védekeztek az őseink!
A fogamzásgátlás nagyon régóta foglalkoztatja az emberiséget. Mindig is szerettük volna mi meghatározni, hogy mikor jöjjön a baba, de a szexről egyetlen korban sem voltunk hajlandóak lemondani. Éppen ezért megdöbbentő és sokszor elkeserítő módszereket alkalmazott az emberiség, hogy a születéseket szabályozni legyen képes.
Vegyi
A nem kívánt terhesség elleni vegyi védekezés sem új keletű. Már Egyiptomban rájöttek arra, hogy a krokodil ürülékéből hatékony fogamzásgátló labdacs készíthető, melyet csak fel kellett helyezni.

Sok növény főzete is alkalmasnak tűnt erre a szerepre, így teaként fogyasztották. Sajnos, sok esetben az anyagok nagyon agresszívek voltak, hogy a kívánt hatást elérjék, ez azonban azt is jelentette, hogy használójuknál mérgezést okoztak, ami egyes esetekben halálhoz is vezethetett.
Drasztikus
Sajnos, ezek a módszerek nem voltak éppen megbízhatóak, így sokszor szembesültek a nők a nem kívánt terhességgel. Ilyenkor a férfi a legritkább esetben vállalt felelősséget, így ez a „probléma” a gyengébbik nemre hárult.

A szégyen elkerülése érdekében, vagy azért, mert nagyon szegények voltak, illetve, ha egyszerűen nem akarták a babát sokszor fordultak a legdrasztikusabb megoldáshoz. A gyermekhalandóság és csecsemőgyilkosságok száma igen magas volt, amíg nem találtak hathatós megoldást a fogamzás szabályozására.