A 4 legjobb ingyenes online IQ teszt

Bodnár Alexa
Írta: ,
A 4 legjobb ingyenes online IQ teszt

Az intelligencia mérésére már az 1900-as évek elején igény volt, ekkor a Stanford-Binet teszttel vizsgáltak fiatal gyerekeket, diákokat, mert a korabeli francia közoktatási rendszerben több probléma is felmerült, ezért olyan oktatási törvényt szerettek volna bevezetni, amely mindenki számára egységes oktatást biztosít majd. Az IQ tesztek azóta már populárissá váltak, és sokan töltik ki őket, hogy megtudják, milyen intelligencia hányadossal rendelkeznek az átlaghoz képest. Cikkünkben ajánlunk néhány ingyenesen, online kitölthető IQ tesztet, ha esetleg magad is kíváncsi vagy az intelligencia hányadosodra. Viszont ezeket a teszteket tényleg kezeld úgy, mint egy tesztet, hiszen ha komolyabb vizsgálatot szeretnél, akkor érdemes kitöltened valamely ezzel foglalkozó szervezet felmérését is.

Mensa IQ teszt

Az egyik legjobb, magyar nyelvű intelligencia tesztet a Mensa HungarIQa oldalán töltheted ki: ez nem a Mensa hivatalos IQ tesztje, annak a kitöltésére külön kell regisztrálnod, ez egy próbateszt, de ennek ellenére remekül méri az intelligencia hányadost.

A Mensa által kitölthető teszt különlegessége, hogy adaptív, azaz nem ugyanazzal a fix kérdéssorral dolgozik mindenki, hanem kap egy véletlenszerű első kérdést, és a kérdésekre adott válaszai függvényében kapja folyamatosan az újabb kérdéseket, így a kitöltő személyére szabva tud mérni egy még pontosabb eredményt. A teszt kitöltése előtt statisztikai célból néhány adatot is kérni fognak tőled az oldalon, amelyet azért fontos megadnod, mert az IQ egy olyan érték, amelyet egy bizonyos csoportra vetítve tudnak meghatározni, tehát a saját korosztályunk eredményei alapján kapjuk meg a saját értékeinket.

A Mensa tesztje a fluid intelligenciát méri, tehát azt a képességünket, melyet akkor használunk, amikor „nem tudjuk, mit kell tennünk”, vagyis amikor olyan problémákat kell megoldanunk, amelyek újszerűek számunkra, és amelyek megoldásakor nem támaszkodhatunk korábban már elsajátított ismeretekre.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!