Október 21, Orsolya névnap - Az Orsolyák személyiségjegyei

Írta: ,

Október 21-én az Orsolyák ünneplik névnapjukat. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a névről jelentése és eredete alapján, és hogy a névmisztika alapján mi jellemzi a név viselőit!

Latin és ófelnémet jelentése Kép forrása: tomaszkornas.com

1/6 Latin és ófelnémet jelentése

Az Orsolya név jelentésével kapcsolatban létezik egy klasszikus és egy újabb magyarázat. Korábban egyértelműen a latinból származtatták, ahol az Ursus (medve) szót tartották a név eredetének. Ennek alapján az Orsolya (Ursula) név jelentése: kis medve, medvécske.

Létezik egy frissebb magyarázat is a név eredetét tekintve. Ez alapján az ófelnémet Hors szó latinosított változata, amelynek megfelelően a jelentése ló, paripa. Az ófelnémet kultúrában a ló szent állat volt, így a név a nagyon előkelő, hatalommal és különleges képességekkel felruházott személyeknek járt ki.

Jellemvonások Kép forrása: photogrist.com

2/6 Jellemvonások

Az Orsolya név viselőire általánosságban igaz, hogy nagyon pozitív, jó kedélyű személyiségek, akik társaságában szeretünk lenni.

Vonzó kisugárzással rendelkeznek, jószívűek, mások felé elfogadóak és könnyen ki is mutatják szeretetüket a környezetük irányába.

Orsolyák otthon

3/6 Orsolyák otthon

Az Orsolyák otthon szeretik, ha minden a megszokott rendben zajlik és lehetőleg minden rövid időn belül visszakerül a helyére.

Szeretik, ha nem esnek ki a napi rutinból, mivel az állandóságot és biztonságot nyújt számukra. Otthonukat rendben tartják, de ugyanezt nem várják el másoktól is.

Orsolyák családanyaként Kép forrása: dimmibg.it

4/6 Orsolyák családanyaként

Az Orsolyák kiváló édesanyák, mivel elég kreatívak ahhoz, hogy változatos szórakozást biztosítsanak a gyereknek, sőt akár annak egész baráti társaságának, emellett pedig elég türelmesek és elfogadóak is ahhoz, hogy kellemes hangulatot biztosítsanak az egész család számára.

Gyakran ők tartják össze a családot, jó diplomáciai készségüknek köszönhetően pedig szinte mindenkivel jól megértik magukat.

Orsolyák a munkahelyen Kép forrása: pinterest

5/6 Orsolyák a munkahelyen

Az Orsolyák ideális munkaerők: könnyen beilleszkednek egy adott környezetbe, törekszenek az elvárások teljesítésére, nem utolsó sorban pedig pozitív hozzáállásukkal jó hangulatot varázsolnak a munkahelyi környezetükben is.

Munkájukban pontosak, és nem igényelnek komoly ellenőrzést, ezért önálló munkára is ideálisak.

6/6 Dicséret

Az Orsolyák nagyon lelkiismeretesek, legyen szó munkáról, családról, vagy bármilyen szituáció megoldásáról.

Egyszerre szeretnek hasznosak és hatékonyak lenni úgy, hogy az is fontos számukra, hogy közben a környezetük jó véleménnyel legyen róluk.

Kevés visszajelzés esetén könnyen elbizonytalanodhatnak, ezért érdemes figyelni a pozitív megerősítésükre.

Nem lesz nehéz dolgunk, ha dicsérni szeretnénk az Orsolyákat, hiszen igazán vonzó és pozitív személyiségek.

Ma figyeljünk rájuk a szokásosnál is jobban, hiszen annyi minden pozitívum kötődik hozzájuk. Nagyon boldog névnapot minden egyes Orsolyának!