Október 21, Orsolya névnap - Az Orsolyák személyiségjegyei

Írta: ,

Október 21-én az Orsolyák ünneplik névnapjukat. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a névről jelentése és eredete alapján, és hogy a névmisztika alapján mi jellemzi a név viselőit!

Latin és ófelnémet jelentése Kép forrása: tomaszkornas.com

Az Orsolya név jelentésével kapcsolatban létezik egy klasszikus és egy újabb magyarázat. Korábban egyértelműen a latinból származtatták, ahol az Ursus (medve) szót tartották a név eredetének. Ennek alapján az Orsolya (Ursula) név jelentése: kis medve, medvécske.

Létezik egy frissebb magyarázat is a név eredetét tekintve. Ez alapján az ófelnémet Hors szó latinosított változata, amelynek megfelelően a jelentése ló, paripa. Az ófelnémet kultúrában a ló szent állat volt, így a név a nagyon előkelő, hatalommal és különleges képességekkel felruházott személyeknek járt ki.

Jellemvonások Kép forrása: photogrist.com

Az Orsolya név viselőire általánosságban igaz, hogy nagyon pozitív, jó kedélyű személyiségek, akik társaságában szeretünk lenni.

Vonzó kisugárzással rendelkeznek, jószívűek, mások felé elfogadóak és könnyen ki is mutatják szeretetüket a környezetük irányába.