5 ember, aki nyom nélkül tűnt el a föld felszínéről – Mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

Mintha a föld nyelte volna el őket – a rendőrségi statisztikák szerint az eltűnésekkel kapcsolatos bejelentések 35-40%-a pár órán belül megoldódik, azonban ahogy az idő halad előre, egyre kisebb az esély arra, hogy egy eltűnt személy épségben kerül elő, vagy valaha a nyomára akadjanak. Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

Kirsa Jensen Kép forrása: noted.co.nz

1983. szeptember 1.-jén az akkor 14 éves Kirsa Új-Zélandi otthonuktól nem messze, a parton lovagolt, ám nem érkezett vissza vacsoraidőre. A kétségbeesett család keresni kezdte, de a kislány soha többé nem került elő, csak a lovát találták a folyó parton kóborolva. Bár az eset nagy nyilvánosságot kapott, az ügyet sosem oldották meg, és a rendőrség is csak arra jutott, hogy a lányt valószínűleg meggyilkolták.

Kirsa esete így egyike a nagyon kevés megoldatlan új-zélandi gyilkosságoknak, és máig számos elmélet kering az ügyről. Az egyik gyanúsított, egy korábban már elítélt erőszaktevő néhány héttel Kirsa eltűnése után öngyilkos lett, de a rendőrség szerint több jel mutat arra, hogy nem ő tehető felelőssé Kirsa halálért.

1999-ben Ausztráliában egy férfi szintén elismerte a gyilkosságot, de később ez a vallomás is hamisnak bizonyult. 2012-ben munkások emberi csontokra bukkantak az eltűnés helyszínének közelében, de a vizsgálatok azt mutatták, hogy ezek egy idősebb személytől származnak. Hogy akkor Kirsa sorsa mi lett, az máig megoldatlan, a rendőrség mindenesetre nem zárta le az ügyet, és tovább nyomoznak.

Trevaline Evans Kép forrása: dailymail.co.uk

1990. június 16-án, szombaton, néhány perccel délután háromnegyed egy előtt az akkor 52 éves Trevaline Evans egy cetlit hagyott régiségboltja ajtaján, amin az állt: „back in two minutes”, azaz két percen belül itt vagyok.

Egy közeli boltban látták almát és banánt venni, és mivel a boltban később találtak banánhéjat, azt gondolják, valóban visszajöhetett, bár ez megerősítést soha nem nyert. A bolt többé nem nyitott ki, és Evanst soha többé nem látta senki.

Bár a rendőrség több szálat is megvizsgált – 2011-ben az is felmerült, hogy Evans halálának köze lehet Robin Ligus sorozatgyilkoshoz, de ezt a lehetőséget 2012-ben, további vizsgálatok után elvetették – hogy pontosan mi is történt a nővel, soha nem sikerült megfejteni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv