5 nyilvánvaló bizonyíték, hogy az időutazás létezik

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 nyilvánvaló bizonyíték, hogy az időutazás létezik

Kép forrása: Universal Pictures

Mindenki álmodozott már arról, hogy milyen szuper lenne időnként bepattanni egy különleges masinába, és visszaugrani az időben néhány órát (vagy évet). Megnézhetnéd, hogyan nézett ki a Föld, a Stonehenge vagy épp a lakhelyed évszázadokkal ezelőtt, és persze megakadályozhatnád azokat a kínos szituációkat, amiket a mai napig nem tudtál kiverni a fejedből. Arról nem is beszélve, hogy elláthatnád a fiatalabb önmagad egy-két jó tanáccsal, és az aktuális lottószámokkal. Sajnos erre még határozottan várnunk kell (bár remélhetőleg nem sokáig), de addig is eláruljuk, milyen izgalmas bizonyítékok léteznek szerte a világban az időutazásra!

Űrhajós évszázadokkal ezelőtt Kép forrása: hoax-slayer.com

Spanyolország egyik leggyönyörűbb építészeti csodáját még az 1500-as években álmodták meg, azonban akad egy olyan pontja, amely rengeteg összeesküvés-elméletet indított már útjára. A Salamanca Katedrális díszítései között található ugyanis egy faragvány, amely egy könnyen felismerhető űrhajóst ábrázol. Az érdekesség ebben "mindössze" annyi, hogy az építés ideje alatt még nem létezett ez a fogalom, és az emberek meglehetősen keveset tudtak a Földön kívüli élet lehetőségeiről.

Emiatt pedig már hosszú évtizedek óta látogatják az érdeklődők a katedrálist; sokan hiszik, hogy a szoborban az időutazás egy aprócska emlékfoszlányát látják, míg mások földönkívüli lényekre gyanakszanak.

Rémisztő kísérlet a nyílt vízen Kép forrása: themindunleashed.org

Az amerikai hadseregnek meglehetősen hosszú történelme van, már ami a kísérleteket és titokzatos tevékenységeket illeti. Talán már te is hallottál a Philadelphia Kísérletről, amelyet eredetileg 1943-ban kellett volna megvalósítaniuk, viszont azóta is nagy titkok és pletykák övezik. A hadsereg terve az volt, hogy az USS Eldridge hajót képesek legyenek láthatatlanná varázsolni, legalább olyan mértékben, hogy az ellenséges radarokon ne keltsenek vele feltűnést.

Csakhogy ennél sokkal váratlanabb fordulatot vett a dolog; a hajó ugyanis a szóbeszédek szerint visszaugrott az időben körülbelül 10 másodpercet.

Szemtanúk szerint valamiféle zöldes köd lepte el a hajót, amely szépen lassan felszívódott – akárcsak maga a jármű is. Többszöri próbálkozás után a kísérletet végül felfüggesztették, a hajó utasai ugyanis komoly sérüléseket szenvedtek. Volt, aki szellemileg teljesen kikészült, míg mások fizikailag épültek le, néhányan pedig túl sem élték az ijesztő esetet.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?