5 nyári mítosz, ami szimplán csak kacsa

Stumpf Bea
Írta: ,
5 nyári mítosz, ami szimplán csak kacsa

Hihetetlen, hogy mindjárt augusztus van, és a nyár felén majdnem túl vagyunk már, de ne aggódj, azért még van hátra a jó időből! Ilyenkor sok napozással, meleggel és nyaralással kapcsolatos mítoszt hallasz, amikről nehéz eldönteni, hogy vajon igazak-e vagy sem. Most lerántjuk a fátylat, és kiderül, hogy mi a kacsa és mi nem!

1. Úszás és ebéd

Biztos te is hallottad már azt az intelmet, hogy a strandolás és az evés között legalább fél órának el kell telnie. A mítosz alapja, hogy amikor elindul az emésztés, akkor a gyomrodba áramlik a legtöbb vér, így a végtagjaid akár be is görcsölhetnek, ami egy medence közepén vagy a tengerben úszkálva nem a legjobb dolog. Ez viszont csak a legextrémebb eset! Persze ha úgy érzed, hogy nagyon tele vagy, akkor ne ugorj rögtön fejest a medencébe, hanem várj egy kicsit, amíg megnyugszik a tested. De azért rettegni kár!

Forrás: giphy.com

2. Medúzacsípés ellen

Ahogy a Jóbarátok sorozatból már jól ismered, a medúzacsípés legjobb ellenszere az, ha valahogyan vizelet kerül a csípésre. Szerencsére nem kell úgy járnod, mint Monica, hiszen ennél van jobb módszer arra, hogy rögtön fertőtlenítsd a sebet – sós vízzel vagy ecettel például jobb és kevésbé fájdalmas eredményt érhetsz el. A vizelet ráadásul nagyobb fájdalmakat is okozhat, hiszen hatására akár több méreganyag is bejuthat a szervezetedbe!

 

3. Napvédelem és smink

A legtöbb nyáron is használatos kozmetikumon feltüntetik, hogy milyen faktorszámú napvédőt tartalmaz, így jogosan gondolhatod azt, hogy az alapozóddal, a púdereddel vagy a megfelelő arckrémeddel már védelmet is nyújtasz a káros napsugarak ellen. Ez azonban sajnos a legtöbb esetben nincs így, hiszen ha tartósan éri például az arcodat a nap, akkor mindenképp érdemes keverned egy kis naptejet is az arckrémedbe és ezt felvinned először.

4. Napfény és pattanások

Ha pattanásos vagy mitesszeres a bőröd, akkor már alig várod az első nyári napsugarakat, hiszen ezektől hipp-hopp elmúlnak majd az apróbb bőrhibák az arcodon – legalábbis így szól a fáma. De valójában attól, hogy kap egy kis színt az arcod, a napsugarak ugyanúgy ki is szárítják a bőröd, ami csak serkenti a faggyútermelést, ez pedig még több pattanáshoz vezethet.

 

5. Napvédelem és leégés

Ha sokat vagy a napon, azt a bőröd nem mindig úgy jelzi, hogy rögtön kipirosodik és húzódik – lehet, hogy ez a hatás csak órák vagy évek múlva jön majd elő. Így ne dőlj be annak, hogy mivel nem égtél le, ezért nem is kell naptej (pláne ne hidd, hogy a bőrödnek csak jót tesz majd a nap), hiszen ha túlságosan kiszárad vagy egyre több anyajegyed jelenik meg, az sok veszélyt rejt magában! Tehát mindenképp óvd a bőrödet és sose feledkezz meg az extra hidratálásról!

Forrás: giphy.com

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!