November 4: Károly névnap – A Károlyok személyiségjegyei

Balatoni Dóra
Írta: ,
November 4: Károly névnap – A Károlyok személyiségjegyei

Kép forrása: eighteeneight.com

November 4-én ünneplik névnapjukat a Károlyok. Nevük emellett megtalálható a naptárban január 28-án, március 2-án és szeptember 27-én is. Ha kíváncsi vagy, mit jelent a nevük és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek a név viselői, olvasd el cikkünket!

A Károly név eredetéről megoszlanak a vélemények, az egyik szerint régi magyar név, a török „karvaly” madárnévből származik.

Más elképzelések szerint a Károly a Carl germán-latin név magyarosított változata, jelentése ezek alapján „fiú”, „legény”.

Nálunk a 90-es években volt gyakori, de külföldön még ma is igen felkapott. Franciául, angolul: Charles, németül, svédül: Karl, olaszul: Carlo, spanyolul, portugálul: Carlos, a szlovák, lengyel változata pedig Karol.

Becézhetjük őket Karcsinak vagy Karesznek. Néhány híres Károly: Rékasi Károly, színész, Gesztesi Károly, színész, Eperjes Károly, színész, Balzsay Károly, ökölvívó, Ferenczy Károly, festőművész, Lotz Károly, festőművész és Markó Károly, festőművész.

A Károlyok általános jellemzői Kép forrása: guyliness.tumblr.com

Szerencsére a Károlyok nem túl komplikáltak, mindig az őszinteségre, egyenességre törekednek. Tisztelik a hagyományokat és viszonylag konzervatívnak mondhatjuk őket.

Minden apróságnak örülnek, értékelik a legkisebb gesztusokat is.

Szívesen időznek a szabadban, a természetben mindig megtalálják a szépet és itt meglelik boldogságukat. Igen érzelmesek, vágynak mások figyelmére, dicséretére.

Akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha érzik azt, hogy szükség van rájuk és érzelmeiket viszonozzák.

Alapvetően szórakoztató személyiségek, könnyen feloldódnak nagyobb társaságban is és mások örömmel töltik velük az idejüket, hiszen igen egyedi, különleges személyiséggel rendelkeznek. Ami a rossz tulajdonságokat illeti, hajlamosak a szenvedélybetegségekre, ezért érdemes kerülniük többek között a szerencsejátékokat, a cigarettát és az alkoholt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!