Pár száz forintos találmány, ami nők millióinak az életét könnyítette meg

Dienes Petra
Írta: ,
Pár száz forintos találmány, ami nők millióinak az életét könnyítette meg

Világszerte lányok és nők milliói küzdenek havonta egyszer ugyanazzal a gonddal, azonban a nehéz napokat a fejlődő országokban még sem esztétikailag, sem pedig higiéniailag nem könnyű átvészelni.

Azért, hogy ezeket a problémákat orvosolhassák, megszületett egy egyszerű, párszáz forintos találmány, amit a Flo névre kereszteltek el.

Az elmaradott országokban a nők és lányok 90 %-a nem engedheti meg magának, hogy a menstruáció ideje alatt egészségügyi betétet vásároljon, mert a legtöbbeknek sajnos túl drágák ezek a termékek. Ehelyett különböző ruha anyagokból készítenek maguknak „tisztasági betétet”, amikek körülményes a mosása, ugyanis tisztasági okokból más ruhaneműkkel sem moshatják össze őket. A Flo főként erre a problémára nyújt olcsó és praktikus megoldást.

Maga a szerkezet és a koncepció elég egyszerű: két egyforma, speciálisan mosásra kialakított vázzal rendelkező műanyag tálból áll, amiket egymással össze lehet kapcsolni, belepakolni a használt textíliát, és már indulhat is a tisztítás! A tálakhoz kapcsolódó zsinórok meghúzásával a váz elkezd forogni és kis idő elteltével a textil betétek újra tiszták lesznek. 

Ezután a Flo könnyen át is alakítható egy saját, kis méretű szárítóvá, amit egy zsákvászon darabbal könnyen el is lehet takarni. Így kapcsolódik funkciójában össze a kellemes a hasznossal, hiszen így a lányok könnyen száríthatják az anyagokat bárhol a napon, mert a vászondarab eltakarja őket, mégis eléggé átengedni a napsugarakat ahhoz, hogy könnyen megszáradjanak és ne kelljen eldugott, sötét helyre teregetniük, ahol a baktériumok is könnyen elszaporodhatnak.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra