3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha azt állítom, hogy a nők és férfiak teljesen másként működnek, akkor azzal aligha mondok bárkinek is újat. Biztos veled is előfordul, hogy időnként ösztönösen is inkább a barátnőid társaságát keresed, valahogy úgy érzed, velük most jobban meg tudod értetni magadat. Akadnak tehát nyilvánvaló lelki, gondolkozásbeli különbségek a nemek között, de nem minden kontraszt ennyire kézzelfogható…

Az agyi különbségek

Néhány rossz poénban mindannyian megkapjuk, hogy „a mi agyunk kisebb”, aminek sajnos nem is tudunk ellentmondani – valóban nagyobb aggyal rendelkeznek a férfiak. Szerencsére itt is kiderül, hogy a méret nem minden, mert a kisebb agy ellenére is jobban teljesítünk mi, nők. Ugyan nem extrém a különbség, mindössze 3%, de tekintve, hogy ezt a különbséget kisebb agyból tudjuk kipréselni, a mérleg egyértelműen a mi oldalunkra dől.

3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

Szintén bizonyított tény, hogy a nők több dologra képesek odafigyelni, amit én gyakorlatilag minden nap észreveszek itthon. A másik felemből sokszor még reakciót sem tudok kicsikarni, nemhogy választ, ha éppen csinál valamit. Ez a különbözőség egyébként a kisagy eltérő felépítéséből adódik: a nőknek nagyobb és intenzívebb ez az agyi terület, és számottevő, 30%-os különbség fedezhető fel az aktivitásában.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!