Tudna kereket cserélni! 5+1 dolog, amit nem tudtál eddig a királynőről

Zabolai Margit
Írta: ,
Tudna kereket cserélni! 5+1 dolog, amit nem tudtál eddig a királynőről

Nemrég bejárták az internetet a különböző elméletek arról, hogyan üzen vagy nem üzen a királynő a parlamentnek, és mivel akárhogy is nézzük, II. Erzsébet nem csak maga az élő történelem, de a történelem alakítója is, összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet, amikről talán még soha nem olvastál.

A frászt hozta Szaúd-Arábia királyára

A pletyka szerint amikor Szaúd-Arábia akkori királya, Abdullah 1998-ban diplomáciai látogatást tett a királynőnél, az felajánlotta neki, hogy az ebéd után kocsikázzák be a vidéket.

A király igent mondott, beült az előállt autóba, majd legnagyobb meglepetésére maga a királynő ült be a vezető ülésre.

Szaúd-Arábiában a nők nem vezethetnek, így Abdullah nem volt hozzászokva a női sofőrökhöz, pláne nem ahhoz, hogy a királynő utasa legyen, és riadalma csak fokozódott, amikor a seregben edzett Erzsébet megmutatta neki, hogyan fogja ő a kereket.

A férfi állítólag tolmácsa segítségével többször is kérte a királynőt, hogy lassítson le, és halálra rémülten szállt ki az autóból.

De mi van a táskában?

A királyi életrajzíró, Sally Bedell Smith szerint csupa olyasmi, ami a legtöbb nő táskájában is megtalálható: tükör, rúzs, mentolos cukorka és olvasószemüveg.

Arról nem szól, hogy vajon hord-e magánál a királynő mobiltelefont, de abban biztosak vagyunk, hogy soha nem árasztják el a retiküljét a boltban sebtében belegyűrt blokkok, vagy a metróban meggondolatlanul elfogadott szóróanyagok.