8 lenyűgöző dolog, amit nem tudtál eddig a delfinekről

Zabolai Margit
Írta: ,
8 lenyűgöző dolog, amit nem tudtál eddig a delfinekről

A palackorrú delfinek népszerű állatok, kedves, nevetésre hasonlító hangjuk és kivételes intelligenciájuk miatt sokan szeretik őket. Sokak szerint az ember után a legértelmesebb teremtmények, de egy friss kutatás eredménye még így is egészen meglepő: a delfinek hosszú évek után is felismerik a barátaikat. Cikkünkből további érdekességeket tudhatsz meg a különleges tengeri emlősökről.

Delfinek munkában

A delfinek intelligenciáját régóta használják arra, hogy bizonyos tengeri munkákat végeztessenek el az állatokkal.

Az USA-ban 1959 óta képeznek ki delfineket, amelyek például idén ősztől a horvát tengerben kerestek második világháborús, illetve a délszláv háborúból megmaradt aknákat, hogy aztán a velük dolgozó búvárok hatástalaníthassák azokat.

Kifejezetten kedvelik az ember társaságát

A legtöbb vadon élő állattal ellentétben a delfinek kifejezetten szeretik az ember közelségét, több olyan esetet is feljegyeztek, amikor együtt úsztak a fürdőzőkkel, állítólag a kisgyerekek társaságát különösen élvezik.

A delfinek szívesen segítenek is, gyakran játszadoznak a halászhajók körül, a tengeri halászok szerint pedig a delfinek jelzik nekik, mikor érdemes a hálót a vízbe engedni, és még a halakat is a közelbe terelik.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!