5 dolog, amit biztosan nem tudtál a csókolózásról eddig

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:

Csókolózni jó – ezt eddig mindenki tudja, de azért van ám itt más is! Az alábbi információk talán meglepnek, de még egy okot is adhatnak, hogy adj egy nagy puszit a szerelmednek. Persze, ha smárolás közben nem ezekre gondolsz majd, azt is teljesen megértjük.

Akár az anyaméhben Kép forrása: unsplash

Egy német kutató, Onur Güntürkün a csókolózás mikéntjét vizsgálta, és ehhez három különböző ország nyilvános helyein – parkokban, reptereken, strandokon – figyelt meg csókolózó párokat. Bizarr foglalatosságnak hangzik, de maradjunk annyiban, hogy a tudományos kíváncsiság hajtotta.

Güntürkün végül arra jutott, hogy az emberek nagy része – körülbelül 2/3-a – csókolózás közben akaratlanul is jobbra hajtja a fejét, függetlenül attól, hogy jobb- vagy balkezes. A kutató szerint ennek az az oka, hogy a legtöbb embernek az anyaméhben is erre billen a feje, ez az ösztön pedig a későbbiekben is megmarad.

A jó hír az, hogy ami neked a jobb, az a veled szemben álló partnerednek a bal, így biztos, hogy csókolózás közben nem fog összeakadni az orrotok.

A valamilyen rejtélyes oknál a törvénykönyvekbe került és ott felejtett különös szabályozások közül a csókra vonatkozóan is akad jó néhány.

Iowa és Indiana területén például a törvény betűje szerint tilos bajszos férfiaknak nyilvános helyeken nőkkel csókolózniuk, Coloradoban tilos egy nőt álmában – vagy általában, egész vasárnap – megcsókolni, Florida államban pedig a férjek nem csókolhatják meg a nejük keblét, bár arról nem szól a törvény, hogy más asszonyok dekoltázsára is vonatkozik-e a tiltás.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!