Nem csak a mesékben léteznek! 5 varázslatos helyszín a világon

Írta: ,

Franciaország bájos kis falvaitól a Maldív-szigetek varázslatos tengerpartjáig számtalan olyan különleges hely van a Földön, melyekről az ember első látásra alig hiszi el, hogy valóban léteznek. Ha kedveled a tündérmeséket, és ég benned a kalandvágy, a most következő úti célok biztosan felkerülnek majd a bakancslistádra!

Mont Saint-Michel, Franciaország Kép forrása: topinspired.com

1/5 Mont Saint-Michel, Franciaország

A Normandiában található Mont Saint-Michelt a legtöbben nemes egyszerűséggel csak a Nyugat csodájaként emlegetik. A varázslatos francia árapálysziget több mint három millió turistát vonzz minden évben. 

Különlegessége, hogy míg apály idején akár gyalog is megközelíthető a szárazföldön, addig dagálykor egy látványos sziget lesz belőle, melyet kizárólag egy 760 méter hosszú híd köt össze a szárazfölddel. A sziget ékköve a bencés kolostor, melynek köszönhetően évszázadok óta Mont Saint-Michel Európa egyik legfontosabb zarándokhelye, egyben pedig az UNESCO Világörökség része.

Állítólag ez a lenyűgöző hely ihlette többek között az Aranyhaj és a nagy gubanc című Disney mese Corona nevű királyságát is!

2/5 Csillagtenger, Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek paradicsomi környezetében található Vaadhoo szigetén éjszaka különleges természeti jelenségnek lehetnek szemtanúi a járókelők: hirtelen csillagok árasztják el a tengert.

Valójában azonban nem a csillagok tükörképe jelenik meg a víz felszínén.

A tengeri biolumineszcenciának nevezett jelenséget tengeri mikrobák, úgy nevezett fitoplanktonok okozzák.

Amikor a dinoflagellate-t, vagyis a páncélos ostoros nevű egysejtű élőlényeket kimossa a víz a partra, azok stressz, érintés, nyomás, illetve rezgések hatására világítani kezdenek, mesebeli helyszínné változtatva környezetüket.

3/5 Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park, Kína

A Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park egyedülálló homokkőoszlopai az Avatar-rajongók számára biztosan ismerősnek tűnnek, erről a tájról mintázták ugyanis Pandora lebegő hegyeit.

Az egyik legmonumentálisabb oszlopot 1080 méteres magasságával 2010-ben hivatalosan is átkeresztelték „Avatar Hallelujah Hegynek”. A park az egyik legrégebbi védett terület Kínában, egyben az UNESCO Világörökség része, mely festői szurdokoknak, folyóknak, erdőknek, és olyan bámulatos természet teremtette hidaknak ad otthont, mint a 26 méter hosszú Halhatatlanok hídja, vagy a 40 méter hosszú Híd az égen át nevű képződmény. 

Várhatóan 2016 májusára készül el a parkban a világ leghosszabb üveghídja is, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik majd a tájra.

Angel-vízesés, Venezuela Kép forrása: tumblr, desvre

4/5 Angel-vízesés, Venezuela

979 méteres magasságával az Angel-vízesés a világ legmagasabb vízesése, csaknem 18-szor magasabb, mint a Niagara-vízesés.

A különleges tájat egy amerikai pilótáról, Jimmy Angel-ről nevezték el.

Ő volt az első ismert személy, aki átrepült a vízesés fölött.

A terület látványra egy az egyben megegyezik a Fel! című Pixar mese képzeletbeli helyszínével. A történet szerint a 78 éves Carl Fredericksen egész életében arról álmodozott, hogy feleségével eljutnak a Paradise Falls-hoz, mely láthatólag nem csupán a mesében, hanem a valóságban is létezik.

Colmar, Franciaország Kép forrása: 500px.com, Jamie Williams

5/5 Colmar, Franciaország

Colmarba érkezve az ember úgy érzi, mintha egy mesekönyv lapjaira tévedt volna – olyan, mintha a szemünk láttára elevenedne meg A szépség és a szörnyeteg története.

Az utazókat vibráló színű kis házikók, macskaköves utak és lenyűgöző borvidék fogadja. A fő attrakció egyértelműen az óváros, ahol szinte minden sarkon különlegességekre bukkanhatunk.

Ha erre a tájra tévedsz, mindenképpen érdemes felkeresned a gótikus Szent Martin-székesegyházat és a Petite Venise-t, avagy Kis Velencét!