5+1 ok, amiért nehéz külföldön az élet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 ok, amiért nehéz külföldön az élet

Egyre többen szemezgetnek a külföldi élet lehetőségével, amin nincs mit csodálkozni, tekintve hazánk jelenlegi helyzetét. A sok öröm és új inger mellett azonban nem árt mérlegelni a negatívumokat sem, mielőtt végleg felmondasz a munkahelyeden.

Megélhetési kérdések

Sokan bedőlnek a kecsegtető, az itthoni béreknek többszörösét kínáló fizetéseknek, csak abba nem gondol bele mindenki, hogy külföldön nem csak dolgozni kell és pénzt keresni, hanem megteremteni a megfelelő életkörülményeket.

Minden országban más az, ami drága. Egyes helyeken az élelmiszer kerül többe, másutt a lakás, az albérlet az, amiért ott kell hagyni akár a fizetésed felét is.

Ha külföldre készülsz, mindenképpen számba kell venned, hogy a megélhetés mennyit kóstál, mert egyáltalán nem biztos, hogy a felkínált munka mellett majd sokkal gazdagabban térhetsz haza, vagy élhetsz életed végéig az adott országban.

Különböző ünnepek

Külföldön nincsenek magyar nemzeti ünnepek, ha nem követed az otthoni híreket, semmi sem fog március 15-ére, augusztus 20-ra vagy az 1956-os forradalomra emlékeztetni. Sokan sajnálatos módon amúgy sem foglalkoznak ezekkel a dátumokkal, eseményekkel, de egészen más érzés lesz, ha a külföldön születő gyermekeidnek fogalmuk sem lesz róla, miért is fontosak.

Bár a legnagyobb ünnepeket szinte mindenhol megtartják a világon, ezek gyakran nagymértékben különböznek az itthon jól bevált szokásokról.

Egyes országokban szó szerint másképpen működik az időszámítás, van, ahol az újévet sem december 31-én ünneplik, de bizonyos vallással bíró területeken a karácsonyt sem szokás ünnepelni. Persze attól még őrizheted az otthoni hagyományokat, hogy külföldön laksz, de merőben más úgy készülődni a karácsonyra, hogy hétágra süt a nap és sehol sem látsz egy karácsonyi díszt az egész városban.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba