Mutatunk pár fotót a múltból, mi most sem hiszünk a szemünknek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Mutatunk pár fotót a múltból, mi most sem hiszünk a szemünknek

A fényképezőgép az emberiség egyik nagy találmánya, és hála neki, olyan pillanatokat is megörökíthetünk, amiket később el sem akarnánk már hinni. Mókás, érdekes, szomorú, vagy éppen történelmi pillanatokat idéző képek következnek a múltból, amik láttán sokszor a saját szemünknek sem akartunk hinni.

Ausztrál bennszülöttek a flóra és fauna bemutatásának részeként. Döbbenetes, de egészen az 1960-as évekig ezeket a szerencsétlen embereket világkiállításokra, sőt állatkertekbe is hordták, és állatokként mutatták be őket. 1896-ban egyébként a budapesti állatkertben is lakott egy egész afrikai törzs, akiket érdekességként mutogattak.

Pontos információink nincsenek, de reméljük, hogy nekik talán egy kicsit jobb soruk volt. Egy korabeli hír így számol be az esetről: "Valóban érdekes látvány az a 250 néger atyafi, kik az ezredévi ünnep tiszteletére Afrikából Budapestre jöttek, s most ott tanyáznak az állatkertben."

Ebből úgy tűnik, hogy az ide érkező afrikaiakat legalábbis emberszámba vette a budapesti sajtó.

Legnagyobb bánatunkra szinte semmit nem tudunk ennek a képnek a szereplőiről. A felvételt a Weirdvintage tumblr oldal osztotta meg, és mindössze annyit írtak róla, hogy a kép az 1920-as években készülhetett Budapesten, és hogy egy „furcsa esküvőt” ábrázol.

Vajon valóban Budapesten készült a kép, vagy csak ezzel próbálták különlegesebbé tenni a fotót? És ki lehet a két hölgy? Vajon csak tréfából öltöztek ilyen ruhákba, vagy esetleg korai esélyegyenlőségi aktivisták lehettek? Ha bárki bármit tud róluk, ne tartsa magában!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!