Mutatunk pár fényképet a múltból, amik láttán nem hiszel a szemednek

Kovács Andrea
Írta: ,
Mutatunk pár fényképet a múltból, amik láttán nem hiszel a szemednek

A fényképezőgép az emberiség egyik nagy találmánya, és hála neki, olyan pillanatokat is megörökíthetünk, amiket később el sem akarnánk már hinni. Mókás, érdekes, szomorú, vagy éppen történelmi pillanatokat idéző képek következnek a múltból, amik láttán sokszor a saját szemünknek sem akartunk hinni.

Még egy kép a világháború idejéről, Londonból - bármilyen szomorú is, ez az időszak rengeteg hihetetlen fotónak biztosított termékeny talajt.

A felvételen egy kórház nővérei viszik éppen az óvóhelyiségbe az újszülötteket - nem csak ők maguk, de természetesen a csecsemők is gázmaszkot viselnek.

Nem tudjuk, hogy a fityulás, gázmaszkos nővérek, vagy a kapszulába zárt újszülöttek képe a bizarrabb és ijesztőbb, de az biztos, hogy ez a kép remek példája annak, miért volt borzasztó időszak a világháború, és miért hátborzongató bármelyik háború gondolata. Egyetlen gyereknek sem szabadna ilyen körülmények közé születnie.

Ismét könyvek, ismét pusztítás, ám ezúttal Londonban járunk, a dátum pedig 1940 októbere. Egy légi támadás után egy fiú ül egy könyvesbolt romjai mellett, egy megtépázott könyv lapjait olvasgatva.

Ha az előző kép a természet hatalmát bizonyította, ez a kép reménysugár lehet: még a legvéresebb, legpusztítóbb, legkegyetlenebb időkben is lesznek olyanok, akik minden csendes pillanatot kihasználnak arra, hogy keressék a jót, és megőrizzék, megmentsék az utókornak az értékeinket.

Sokat adnánk azért, ha tudhatnánk, vajon mi lett később az olvasó fiú sorsa?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!