Mutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Mutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb nevek, amikor megszülettél

Kép forrása: unsplash

Az óvónénik már nem lepődnek meg a Noeleken és Jázminokon, de szinte egyáltalán nem találkoznak Erzsébetekkel vagy Gézákkal. Hogy a névdivat változik, egyes nevek háttérbe szorulnak, majd újra a listák élére kerülnek, teljesen természetes dolog. De tudod, hogy a te neved mennyire volt gyakori akkoriban, mikor születtél, és vajon később is gyakori volt-e? A magyarnevek.hu statisztikáiban utánanéztünk kicsit a dolgoknak.

A 2000-ben született gyerekek körében a legnépszerűbb nevek a Dániel, Dávid, Bence, Máté, Tamás, valamint a Viktória, Vivien, Anna, Alexandra és Fanni voltak. 2001-ben a legtöbb kisfiú a Bence nevet kapta, őket követték továbbra is a Dánielek, Dávidok, Máték és Tamások, míg a lányoknál a Viktória, Anna, Fanni, Vivien és Eszter lettek a kedvencek.

2002-ben a fiúknál semmi változás, a lányoknál a Viktória, Anna, Vivien, Fanni, Réka lesz a sorrend. 2003-ban a fiúk élmezőnye továbbra is változatlan, de az ötödik helyre Tamás helyett Péter kerül, a lányoknál első helyre ér az Anna, majd a Viktória, Vivien, Fanni, Réka követi.

2004-ben a fiúknál Bence, Máté, Balázs, Dávid, Dániel, lányoknál Anna, Viktória, Réka, Vivien Zsófia a sorrend, 2005-ben a legtöbb kisfiú a Bence, Máté, Levente, Dániel, Dávid nevet, a kislányok pedig az Anna, Réka, Viktória, Zsófia és Dorina nevet kapják.

Ebben az időszakban a legtöbb kisfiú a László, István, József, János vagy Sándor nevet kapta, így nem véletlen, hogy ezek a nevek ma is gyakorinak számítanak, még ha az újszülöttek körében ma már szinte egyáltalán nem is lehet találkozni ezekkel a nevekkel.

A kislányok legtöbbször a Mária, Erzsébet, Éva, Katalin vagy Ilona nevet kapták, melyek közül egyedül a becézett formájú Kata az, ami napjainkban is népszerű választás.

Érdekes módon ekkoriban is hetedik helyen szerepelt az Anna, ami akár ebben a formában, akár becézett változataiban az elmúlt években is a népszerűségi lista élén állt.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?