5+1 munkahelyi illemtani baki - Nagyon lejárathatod magad!

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 munkahelyi illemtani baki - Nagyon lejárathatod magad!

Kép forrása: unsplash.com

A legtöbb munkahelyen ma már nem olyan szigorúak az emberi kapcsolatokra vonatkozó szabályok, és ha van egy kis szerencséd, a légkör inkább baráti és családias, de ez még nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetsz a jó modorról. Összegyűjtöttük a legdurvább munkahelyi illemtani baklövéseket, amiket semmi esetre sem szabad elkövetned.

Munkahelyi flört

Mindegy, milyen helyes az új főnök, vagy hogy az ételfutár fiú csak napi fél percet tölt ott, és nem is a kollégád: ha már mindenképpen románcba akarsz bonyolódni valamelyikükkel, akkor azt a munkahelyen kívül tedd.

A nyílt flörtöléssel csak zavarba hozod a körülötted dolgozókat, akik valószínűleg nem akarnak ennyit megtudni a privát életedről.

Ez a viselkedés nem csak szakmaiatlan, de udvariatlan és tapintatlan is.

Pletyka

Az egyik legsúlyosabb, mégis leggyakoribb munkahelyi modortalanság a pletyka terjesztése. Ne feledd, hogy ez egy munkahely, ahová mások is dolgozni, a karrierjüket építeni, a megélhetéshez szükséges pénzt előteremteni járnak be.

Ha valaki magánéletéről meg is tudsz valamit, azt illik megtartani magadnak, mert a terjesztésével nagyon kínos pillanatokat szerezhetsz neki –és magadnak is, amikor kiderül, hogy tőled indult a bizalmas információ.