Ezekről a dolgokról biztosan nem tudtad, mire vannak igazából

Kerekes Vivien
Írta: , Frissítve:
Ezekről a dolgokról biztosan nem tudtad, mire vannak igazából

Rengeteg olyan tárgy vesz körül minket, amely teljesen megszokottá vált számunkra, hiszen folyton látjuk; mégis, ha jobban belegondolunk, fogalmunk sincs, pontosan mire is való. Most összegyűjtöttünk néhány apróságot, amiről talán te sem tudtad, milyen céllal is készült valójában!

Zseb a zseben Kép forrása: thepulseboutique.com

Gondolkodtál már valaha azon, hogy a farmereden található kis zseb (a nagy felett) milyen funkciót tölt be? Persze belefér egy-két apróság, de eredetileg nem azzal a céllal tervezték, hogy elrejts benne egy hullámcsatot vagy cukorkát.

A történelme egészen 1873-ig nyúlik vissza: ekkor jelent meg ugyanis legelőször a Levi's márka egyik nadrágján, méghozzá a zsebórák tárolására!

Akkoriban népszerű kiegészítő volt ez, a kis zseb pedig lehetőséget biztosított arra, hogy biztonságos helyen vigyék magukkal az emberek.

Extra lyuk a cipőn Kép forrása: picsify.net

Nem sokan fordítanak figyelmet a cipő tetején található extra lyukakra, amikbe már nem fűzzük bele a cipőfűzőt – pedig lehet, hogy nem ártana.

Ezeket ugyanis a tervezők azért álmodták meg, hogy segítsenek stabilan tartani a cipőt a lábadon, és megakadályozzák, hogy a széle kidörzsölje a bokádat például sportolás vagy kirándulás közben.

Fűzd be hát mind! :)