5 mindennapi szokás, amit a sikeres emberek követnek: próbáld ki őket már ma!

Zabolai Margit
Írta: ,

Te is irigykedve nézel azokra, akiknek mintha minden gyorsabban menne, és úgy tűnik, egy napjuk 26 órából áll? Vannak, akik egyszerűen úgy vannak huzalozva, hogy produktívabbak legyenek – ebben azonban mindennapi szokásaik is segítik őket, és titkaikat te magad is ellesheted.

Nem lógják el az edzést Kép forrása: undrey/Depositphotos

A rendszeres testmozgásnak számos előnye van, de legalább ennyi kifogást is találunk rá. Az egyik legnépszerűbb kibúvó az időhiány, pedig valójában a testedzés éppen hogy jót tesz a produktivitásnak.

Már heti 3-4 alkalom 30 perces testmozgás is segít, hogy aktívabbá, tevékenyebbé válj – állítják a kutatások.

Azok, akik ennyi időt szántak a mozgásra, aktívabbak lettek a munkájuk terén is, és gyorsabban érték el a szakmai céljaikat.

Részben ez azért lehet, mert a sporttól egyszerűen jobb kedvűek, így hatékonyabbak is leszünk, részben pedig azért, mert a testmozgás tudatosságra, az energiánk beosztására és kitartásra is nevel.

Kikapcsolják az elektronikus kütyüket Kép forrása: mishkah.com.au

Akár éppen egy egészséges szünetet tartanak, akár a munkába vetik bele magukat, a produktív emberek nem felejtik el kikapcsolni maguk körül azokat az elektromos készülékeket, amelyek nem szükségesek éppen ahhoz, amit csinálnak.

Számos felmérés bebizonyította már, hogy a multitasking hosszú távon nem válik előnyünkre, valójában sokkal hamarabb végzünk, ha a feladatainkat egymás után, de mindegyikre teljes figyelmet fordítva kerítünk sort.

A telefonod csekkolása, a közösségi oldal pittyegése vagy egy hírlevél a postafiókodban nagyon gyorsan tudja elvonni a figyelmedet és kizökkent az egyébként felvett munkatempódból.