Mikor nincs elég ecset, harisnya, vagy hulla? A történelem 5 legbizarrabb hiánya

Szőke Angéla
Írta: ,
Mikor nincs elég ecset, harisnya, vagy hulla? A történelem 5 legbizarrabb hiánya

Kép forrása: Kzenon/depositphotos.com

A COVID-19 járvány előtt a mai fiatalok még nem nagyon szembesültek azzal, hogy valamiből tartósan hiány lenne, de az elmúlt hónapokban nem egyszer előfordult, hogy üres polcokkal szembesültünk a boltokban, ahol elsősorban az élesztő és a vécépapír volt hiánycikk. A 21. században is előfordultak már érdekes jelenségek, egyszer Koreában fogyott el a nemzeti ételükhöz (kimcsi) szükséges káposzta és egyszer még Oroszországban is hiánycikk volt a vodka egy teljes napig. A sors olyan dolgokból képes hiányt előállítani, amikről sosem gondolnánk. Nézzük, mi volt a történelem öt legbizarrabb hiánya.

Johnny Carson a hetvenes években Amerika kedvenc esti talkshow-ját vezette és az egyik adás monológjában az állítólagos „súlyos” vécépapír-hiánnyal viccelődött.

Annyi valóban igaz volt, hogy akkoriban akadozott Amerikában az ellátás, de komoly hiány közel sem volt.

Ennek ellenére a viccet mindenki komolyan vette és másnap az emberek megrohamozták a boltokat, ami aztán egy csapásra valóban hiánycikké varázsolt a toalett papírt.

Végül magának a műsorvezetőnek kellett tisztáznia, hogy nincs ok a pánikra, csak túlzott a viccében.

 

A „Disznósörte művelet” úgy hangzik mintha egy komoly harctevékenység lett volna, pedig itt mindössze ecsetekről volt szó.

Ausztráliában a negyvenes években hirtelen annyi ház épült, hogy az ecsetkészítők nem bírtak lépést tartani az igénnyel.

Végül egy repülőszázadot küldtek Kínába, hogy hozzanak onnan 25 tonna ecsetet, ami nem volt veszélytelen, mivel Kínában éppen polgárháború dúlt.

A hadművelet azonban sikeres volt és az ausztrálok tovább festhették házaikat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv