Miért lehet káros az aputest mozgalom?

Nagy Niki
Írta: ,

A közelmúltban elterjedt "dadbod" mozgalom keretében a férfiak is reklámozni kezdték, hogy nem kell tökéletes testtel rendelkezni ahhoz, hogy kívánatosak legyenek a hölgyek számára – ez a hozzáállás azonban legalább olyan káros lehet, mint a szintén nemrég elterjedt molett mánia. Úgyhogy csak óvatosan srácok a pacalpörkölttel!

Vannak fokozatok Kép forrása: theclothesmakethegirl.com

Persze az aputestnek is vannak fokozatai: egy Chris Pratt-féle úszógumi és a Seth Rogen képviselte, enyhén szétfolyó hurkák között igenis van különbség, ahogyan a kis felesleggel rendelkező, illetve a komoly túlsúllyal küzdő nők között is.

És ez a különbség korántsem esztétikai, hanem egészségügyi területen keresendő: egy kövér ember ugyanis nagyon ritkán egészséges.

A legnagyobb hiba: az egészségtelenség Kép forrása: fox.com

Ha a férfinek nincs Dwayne "The Rock" Johnsonéhoz hasonló bicepsze, és nem sorakoznak úgy a kockák a hasán, mint Gerard Butlernek a 300-ban, még lehet szexi, sőt, ami még fontosabb: egészséges is.

Nincs abban semmi, ha a pasi ledönt néha egy-egy korsó sört a haverokkal, megeszik egy pizzát veled a vasárnapi mozimaraton alatt, és – hacsak nem testépítő versenyre készül – nem számolgatja a makrotápanyagokat megszállottan, mert ezt hosszú távon nagyon nehéz hatékonyan csinálni.

Sőt, a férfiak nagy részének nem is ez a célja, és ez teljesen rendben van.

Az azonban, hogy egy pasi teljesen elhanyagolja magát, legalább annyira elfogadhatatlan, mintha egy nő csinálná, és legalább annyira egészségtelen is.