Mi lett velük? Ez történt a Backstreet boys sztárjaival

Göcző Nóra
Írta: ,
Mi lett velük? Ez történt a Backstreet boys sztárjaival

Kép forrása: nymag.com

1992-ben történt, hogy egy könnyűzenei meghallgatáson három középiskolás fiatal megismerkedett egymással és úgy gondolták, közösen kellene valami újat létrehozniuk. Ez a három fiú volt Howard „Howie D.” Dorough, Alexander James "A.J." Mclean és Nickolas Gene "Nick" Carter. Howie és A.J. már akkoriban is közös énaktanárhoz jártak, így ismerték egymást. A srácok hamar rájöttek, hogy még legalább egy valaki kell a csapatba. Így találtak rá Kevin Scott Richardsonra, aki egyúttal beprotezsálta a csapatba unokatestvérét, Brian Thomas Littrellt is. Nos, valahogy így jött létre a Backstreet Boys zenekar, amely hihetetlenül gyorsan az évtized egyik legsikeresebb pop együttese lett világszerte.

Nick Carter

Az együttes csajmágnese kétségtelenül a szőke, szemtelenül fiatal és mosolygós Nick Carter volt. A most 37 éves Nick nehezen tudta a helyére tenni a sztársággal kapcsolatos érzéseit, hiszen mindössze 13 éves(!) volt, amikor társaival együtt hivatalosan és megalapították a Backstreet Boys zenekart.

Alkohol és drogfüggősége miatt szívproblémái lettek már a húszas évei elején, ekkor döbbent rá, hogy változtatnia kell életvitelén. Ez nem volt könnyű számára, bevallotta, hogy már hat éves korában alkoholt fogyasztott és 18-19 évesen jutott a legmélyebb szintre.

Harminc éves is elmúlt, mikorra sikerült viszonylag stabil önértékelést és énképet kialakítania magáról, tapasztalatairól könyvet írt A zene és az élettel való szembenézés címmel. „Fűvel kezdtem, a kokainig, ecstasyig és vényköteles fájdalomcsillapítókig jutottam, és még tovább” – emlékezik vissza memoárjában.

A Backstreet Boys tagsága hiába próbálta, nem sikerült leállítaniuk Nicket, már csak azért sem, mert rossz társaságba keveredett, akikkel egész nap ivott és narkózott. Kompenzálásként mára szenvedélyes környezetvédő lett, fő területe az óceánok élővilágának megóvása.

2007-ben az ENSZ is kitüntette lelkiismeretes munkájáért. Nick 2012-ben kábítószer túladagolás miatt elvesztette hugát, Leslie-t, s a családja, főként alkoholista szülei őt vádolták meg azzal, hogy miatta lett drogfüggő a testvére. A sztár mindig is ismert volt kalandos nőügyeiről, néhány hónapig Paris Hiltonnal járt. 2014-ben feleségül vette fitneszedző barátnőjét, tavaly áprilisban otthonukban született meg gyermekük, Odin Reign Carter. Továbbra is szóló énekesként keresi a kenyerét, emellett néha még összeállnak a fiúkkal egy-egy turné erejéig.

Brian Littrell

Brian Littrell is maradt a mikrofon mögött. A Backstreet Boys takarékra kapcsolása után (sosem oszlottak fel) szinte szárnyakat kapott, öt szerzeménye is felkerült az amerikai top20-as slágerlistára.

2015 óta ő is tagja a Kentucky állambeli hírességek csarnokának, unokatestvérével és zenésztársával, Kevinnel együtt. A baptista gyülekezetben kezdett énekelni, később a középiskolai kórusban is aktív szerepet vállalt.

15 évesen szeretett volna leigazolnia a helyi kézilabda csapatba, de 173 centiméteres magassága miatt meghiúsult az a vágya. Gyermekként többször volt életveszélyben, mivel veleszületett szívbetegségben szenved.

1998-ban nyílt szívműtétet hajtottak végre rajta. Brian és felesége húsz éve alkotnak egy párt, mindketten mélyen vallásosak, az evangélikus kereszténység hívői. Egy gyermekük van, a 15 éves Baylee Thomas Wylee Littrell.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató